Dodajte prostorije u potkrovlju da bi vaš dom iz snova bio potpun

Gradite novi dom? Ili se spremate da uradite veliko ili čak manje renoviranje svoje kuće? Izgradite potkrovlje: to je naš savet. Ili izgradite više soba u potkrovlju. Ako ste već odlučili da to uradite, sledeće pitanje je šta da radite sa tim uzbudljivim prostorom. Postoji bezbroj dobrih rešenja — pa čak i mnogo boljih.

Ako već imate svoje ideje za renoviranje potkrovlja, nekoliko sledećih pasusa će vam i dalje biti od koristi; ovim putem delimo neka razmišljanja o tome kako da transformišemo ovaj novostečeni prostor u omiljenu sobu. Spremite se, inspirišite se!

Šta kažete na spavaću sobu u potkrovlju?

Kada razmišljate o idejama za potkrovlje, spavaća soba u potkrovlju može biti prva ideja koja će se pojaviti. I prva stvar koja vam može pasti na pamet sa takvom idejom je slika vas kakogledate u zvezde dok ležite u svom krevetu. Vau, da, to je potpuno neverovatno, ali iskreno, ima mnogo više prednosti u imanju spavaće sobe u potkrovlju od toga.

Pre svega, potkrovlje je — po definiciji — vizuelno i arhitektonski zanimljiv prostor zbog svojih kosih zidova. U njemu dominira prirodna svetlost, ali naravno, zahvaljujući odgovarajućim dodacima za krovne prozore (kao što su roletne), možete imati potpuni mrak samo jednim pokretom (ili dodirom) i uživati u prijatnom, neometanom snu. Zapamtite: dobro ste odvojeni od ulične buke i glasova sa nižih spratova.

Kada planirate spavaću sobu u potkrovlju, ne ograničavajte svoju maštu samo na krevet i ormar, kada vam kosi zidovi pružaju priliku da stvorite ugodnu atmosferu kao u kolibi koja je idealna za lep i miran kutak za čitanje, na primer. Takođe, koristeći prednosti padina, možete dobiti dodatni prostor za skladištenje na diskretan, skriven način.

Kako bi prostor trebalo da izgleda? Pa, spavaće sobe u potkrovlju privlače sve vrste dizajna enterijera. Na vama je da li ćete izabrati minimalistički skandi stil, japanski stil ili nabaviti stari mesingani okvir kreveta iz prodavnice polovnog nameštaja i učiniti da cela soba izgleda rustično. Ili bilo kakav stil između. Bilo koji stil odgovara tako inspirativnom prostoru.

Ako već imate svoju voljenu spavaću sobu na nižem spratu, to nije problem. Gore navedene pogodnosti važe i za spavaću sobu za goste. . .

. . . ili dečiju sobu u potkrovlju

Da, deca će vam biti veoma zahvalna što ste ih tamo smestili. Oni će ceniti misterioznost uzbudljivih uglova i blizinu krova. Oni će ceniti jedinstvenost prostora i koristiće ga u svojim igrama, njihova mašta će stalno biti „na delu“. Umirujuće šeme boja ili zabavne tapete sa zanimljivim dezenom će konačno pretvoriti dečiju sobu u potkrovlju u magičan prostor. Ako imate dovoljno kvadratnih metara, možete čak i da napravite zone za decu: pored udobnog prostora za spavanje, oni mogu imati prostirku za igru, radni prostor sa stolom i tablom za crtanje na zidu.

Dalje ideje za potkrovlje

Ako prostor u potkrovlju nije dovoljno velik za ambiciozne ideje, ipak morate iskoristiti ono što imate. Kupatilo u potkrovlju je odlično rešenje. Možete se kupati u kadi i na prirodnom svetlu, a istovremeno, dok ste na nivou krova, uživate u potpunoj privatnosti. Dok se tuširate, možete gledati kroz krovni prozor, posmatrati horizont ili noćno nebo.

Takođe možete napraviti specijalne sobe u potkrovlju tako da možete posvetiti vreme svojim hobijima u kući. Zašto obnoviti svoju mesečnu članarinu za teretanu, ako imate priliku da napravite svoju sobu za vežbanje u potkrovlju? Možete postaviti posebne krovne prozore koji se automatski otvaraju i pomažu pri cirkulaciji vazduha i kontroli temperature. Zašto se voziti kilometrima od kuće do kreativnih radionica, ako imate sopstvenu kreativnu sobu u kojoj su sve stvari vaše, a dizajn celog prostora zavisi od vas. . . da ne pominjemo sunce koje će direktno obasjati vaš rad. Možete da napraviteigraonicu za svoju decu ili za sebe.

Rad od kuće je uobičajen u današnjim vremenima. Ali rad iz kancelarije obasjane suncem u potkrovlju je jedinstven u najvišoj meri. Vaši partneri na Zoom-sastancima će vas verovatno pitati kakvu ste neverovatnu pozadinsku sliku preuzeli. . . možda neće verovati da je to vaša prava pozadina.

Da li želite da na brzinu pogledate unutrašnjost neke kuće pre nego što nastavimo? (Samo za više ideja.)

Bez obzira koje ideje za potkrovlje imate, VELUX krovni prozori im svakako doprinose. Oni vam pomažu da stvorite željenu atmosferu; širok spektar proizvoda i dodatne opreme unapređuje svaki vaš plan. VELUX krovni prozori maksimiziraju količinu dnevne svetlosti, a sa VELUX roletnama i VELUX proizvodima za zaštitu od sunca možete biti sigurni da ćete imati udobnu klimu u zatvorenom prostoru u svako godišnje doba.

Iskoristite ono što potkrovlje nudi. Puno mogućnosti i mnogo dobrih ideja. Izbor je na vama. Odlična vest je da ne možete stvarno doneti lošu odluku, sve ideje za potkrovlje su dobre. (Ali neke su i bolje.)

Pročitajte još članaka

VELUX rešenja za krovne prozore imaju dodatne pogodnosti

Proverite šta su!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.