Sa gornjim ili donjim upravljanjem?

Krovni prozori sa ručkom u gornjem delu

Ručka u gornjem delu vam omogućava da praktično otvarate i zatvarate prozor čak i ako se ispod njega nalazi nameštaj. Preporučuje se za parapetne zidove visine do 130 cm.

Krovni prozori sa ručkom u donjem delu

Ručka u donjem delu vam omogućava da prozor otvarate ka spolja i pruža vam panoramski pogled.  Preporučujemo vam da u prostoru ispod prozora ne držite nameštaj. Preporučuje se za parapetne zidove visine od 130–150 cm.

Krovni prozor sa ručnim ili daljinskim upravljanjem?

Upravljajte daljinski svojim krovnim prozorom

Ako vaš krovni prozor treba da se postavi van domašaja ili ako želite vrhunsku udobnost, odgovor je krovni prozor VELUX na elektro i solarno upravljanje sa daljinskim upravljanjem. Isporučuje se daljinskim upravljačem sa ekranom osetljivim na dodir kako biste mogli da kontrolišete svoj prozor i dodatnu opremu – kao što su unutrašnje i spoljašnje roletne – sa bilo kog mesta u kući.  Izaberite između VELUX prozora sa solarnim ili električnim upravljanjem.

Brinete zbog buke od kiše?

Smanjite buku od kiše za 50%

Svi sanjamo o finom i mirnom snu, a naš tim stručnjaka je kroz istraživanja i inovativni dizajn razvio inovativni krovni prozor. Sa ovim prozorom buka od kiše se smanjuje za 50% u poređenju sa standardnim VELUX krovnim prozorom.

Brinete zbog nezvanih gostiju?

Bezbednosni prozor i prozor sa zaštitom od provala

VELUX prozori sa zaštitom od provala pružaju dodatnu zaštitu od provalnika. Prozor ima ojačanu konstrukciju sa integrisanim dodatnim bravama.

Balkon ili krovna terasa?

Izađite napolje i uživajte u pogledu

Otvorite svoj prostor u potkrovlju i pustite unutra još više dnevne svetlosti i svežeg vazduha sa  krovnim balkonom ili terasom. Ova sjajna rešenja nude izlaz u spoljni prostor u sopstvenom stilu.

Jedan ili više krovnih prozora?

Više svetlosti sa više krovnih prozora

Kombinovanjem više prozora prostorija se dramatično menja i dobijate veće mogućnosti u smislu dnevne svetlosti, svežeg vazduha i fantastičnog pogleda. Rezultat je sjajna, provetrena soba koja ostavlja utisak prostranosti.

VELUX krovni prozori bez dodatnog održavanja

Beli, bez dodatnog održavanja i laki za čišćenje

Ovaj prozor ima izliveni sloj od belog poliuretana bez spojeva koji štiti drveno jezgro. Ne zahteva dodatno održavanje i vodootporan je i zato je savršen za prostorije sa visokim procentom vlage kao što su kupatila i kuhinje, ili tamo gde se želi postići čist, beli dizajn.

Trošite manje energije

Naši krovni prozori pružaju izuzetnu energetsku efikasnost

Zahvaljujući svojim tankim ramovima, velikoj staklenoj površini i VELUX ThermoTechnology™, naši krovni prozori unose više dnevne svetlosti i topline u vaš dom nego ikada ranije. U proizvodnji prozora koristimo materijale visokih performansi koji poboljšavaju izolaciju i nepropustljivost vazduha.


Svoj energetski balans možete dodatno da poboljšate ako izaberete jedno od četiri stakala/okana sa koja smanjuju potrošnju energije i koja su dostupna za sve tipove krovnih prozora. Imaćete mogućnost da izaberete takvo staklo kada konfigurišete svoj VELUX krovni prozor.

Da li je vreme da zamenite svoj stari krovni prozor?

Zamena starog krovnog prozora može da predstavlja ogromnu promenu u smislu efekta koji želite da postignete u prostoriji. To je iznenađujuće brz i direktan postupak i nije skup koliko možda mislite da jeste.

 Napravili smo ovaj vodič da bismo vam pomogli da odlučite koje je najbolje VELUX rešenje za vašu prostoriju i gde treba da se obratite da biste ga postigli.

Krovni prozori sa specijalnim funkcijama

Nudimo veliki asortiman VELUX krovnih prozora koji imaju specijalne funkcije kao što su prozor za pasivnu kuću, bezbednosni prozor, prozori za evakuaciju, prozor za odimnjavanje i još mnogo toga. Pogledajte naš kompletan asortiman ovde,