Rešenja za ugradnju

Svako postavljanje krova zahteva veštinu i iskustvo, kao i odgovarajuće alatke i materijale. VELUX sistem proizvoda za ugradnju je osmišljen i optimizovan da pruži podršku toku rada na ugradnji. Korišćenjem celokupnog VELUX sistema proizvoda za ugradnju možete postići najbolje moguće rezultate.

Rešenja za ugradnju

Svako postavljanje krova zahteva veštinu i iskustvo, kao i odgovarajuće alatke i materijale. VELUX sistem proizvoda za ugradnju je osmišljen i optimizovan da pruži podršku toku rada na ugradnji. Korišćenjem celokupnog VELUX sistema proizvoda za ugradnju možete postići najbolje moguće rezultate.

  • Uklopite u tačne dimenzije prozora i savršeno povežite sa krovnim materijalom. U kompletu opšivki nalaze se hidroizolacioni set (tipa BFX) i/ili hidroizolacioni okvir (BDX).

  • Plisirani hidroizolacioni set (tipa BFX) formira vezu između krovnog prozora i filcane podloge kroz koju ne može da curi niti prodire voda. Isporučuje se sa podesivim drenažnim kanalom koji odvodi vodu iznad krovnog prozora. Uz ZZZ 196 komplet rešenja za otpornost na vetar možete ovu vezu nadograditi tako da bude otporna i na vetar.

  • Hidroizolacioni okvir (tipa BDX), sa čvrstom i fleksibilnom penom za čvrsto i bezbedno uklapanje u krovnu konstrukciju. Doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova

  • Traka za parnu branu (tipa BBX), uključujući alat za sklapanje rešenja za parnu i vazdušnu branu.

  • Unutrašnje obloge oko prozora (tipa LSB/LSC/LSD) za jednostavan završetak. Da na spojevima ne izlazi para i vazduh stavljena je traka za parnu branu (tipa BBX)

Setovi opšivki za savršenu ugradnju

Naši setovi opšivki sadrže sve što vam je potrebno za najbolji mogući rezultat ugradnje.

Izaberite set Basic set koji uključuje BFX hidroizolacionu foliju za ugradnju sa osiguranom vodonepropusnošću. Ili ako želite dodatnu izolaciju, izaberite Energy set koji takođe uključuje BDX termoizolacioni okvir koji doprinosi smanjenju toplotnih gubitaka i toplotnih mostova.

Komplet opšivki BASIC

(1000 varijanta)

Komplet opšivki koji je predviđen za sve vremenske uslove

Dostupna za pojedinačnu ugradnju

Dodatno osigurano od prodiranja vode

Opšivka

Hidroizolacioni set (BFX)

Energy rešenje za ugradnju

(2000 varijanta)

Komplet opšivki sa dodatnom izolacijom

Dostupna za pojedinačnu i kombinovanu ugradnju

Hidroizolacioni okvir BDX doprinosi smanjenju gubitka toplote i pojavu toplotnih mostova

 

Opšivka

Hidroizolacioni set (BFX)

Hidroizolacioni okvir BDX

Ugradni nivoi

Svi VELUX krovni prozori imaju dve ugradne visine: standardnu i upuštenu.

Opšivke za upuštenu ugradnju pružaju elegantan i jednostavan završni sloj pošto je krovni prozor postavljen 40 mm dublje u krovnu konstrukciju, što znači da manje krovnog prozora viri iznad linije krova.

Krovni prozor je postavljen na krovu sa nagibom
 Standardna ugradnja 
Postavljen krovni prozor je ugrađen na krovu sa nagibom
 Upuštena ugradnja 

Tipovi opšivki za standardni nivo ugradnje

Upušteni nivo ugradnje

Zamenske opšivke

Kombinujte VELUX krovne prozore sa solarnim panelima

Posebno dizajniran sistem opšivki savršeno povezuje VELUX krovne prozore sa solarnim panelima na krovu od različitih proizvođača. Naše rešenje obezbeđuje savršeno uklapanje krovnog prozora u rešetku sa solarnim panelima i integriše se lako, sigurno i besprekorno. Na taj način krov se optimalno koristi za generisanje solarne energije dok ispod krova istovremeno pruža udoban životni prostor sa dnevnim svetlom i svežim vazduhom.

Termoizolacioni okvir i hidroizolaciona folija

Termoizolacioni okvir BDX pruža izolaciju oko okvira prozora, smanjujući gubitak toplote i eliminišući hladne mostove. 

Kombinacija čvrste i fleksibilne pene osigurava pristajanje, energetsku efikasnost pri ugradnju u krovnu konstrukciju. 

Fleksibilan okvir se može lako prilagoditi za brzu ugradnju. Hidroizolaciona folija BFX osigurava savršeno pristajanje i vodonepropusnost između krovnog prozora, lajsni i krovne obloge. 

Jednostavno stavite na vrh krovnog prozora i rasklopite. Podesivi i samostojeći drenažni oluk je uključen u BFX. On odvodi kišnicu dalje od vrha krovnog prozora ako voda curi odozgo.

Majstor postavlja prozor na krovu sa nagibom
Termoizolacioni okvir BDX
Majstor postavlja prozorski okvir na krovu sa nagibom
Hidroizolaciona folija BFX

Traka za parnu branu

Koristite VELUX traku za parnu branu BBX za ugradnju tako da bude nepropustljiv za paru i vazduh čime se sprečava stvaranje kondenzacije na krovnoj konstrukciji. Traka za parnu branu savršeno se uklapa i lako se postavlja u žleb prozora.

Unutrašnja obloga

Ako želite gotovo rešenje da biste završili unutrašnje radove u prostoriji, VELUX unutrašnje obloge se lako postavljaju i nije potrebno dodatno farbanje. Napravljene od izdržljivog PVC materijala, VELUX unutrašnje obloge su otporne na vodu i ne traže održavanje a savršeno se uklapaju u krovni prozor. Jedinstveni dizajn ostavlja prostor za dodatni izolacioni materijal kako bi se sprečili formiranje toplotnih mostova.

VELUX unutrašnje obloge se isporučuju sa VELUX trakom za parnu branu BBX.

Kombinacija krovnih prozora