Rešenja za ugradnju

Za svako postavljanje krova potrebni su veština i iskustvo, kao i odgovarajuće alatke i materijali. VELUX sistem proizvoda za ugradnju je osmišljen i optimizovan da pruži podršku toku rada na ugradnji. Korišćenjem celokupnog VELUX sistema proizvoda za ugradnju možete postići najbolje moguće rezultate.

Rešenja za ugradnju

Za svako postavljanje krova potrebni su veština i iskustvo, kao i odgovarajuće alatke i materijali. VELUX sistem proizvoda za ugradnju je osmišljen i optimizovan da pruži podršku toku rada na ugradnji. Korišćenjem celokupnog VELUX sistema proizvoda za ugradnju možete postići najbolje moguće rezultate.

  • Uklopite u tačne dimenzije prozora i savršeno povežite sa krovnim materijalom. U kompletu opšivki nalaze se hidroizolacioni set (tipa BFX) i/ili hidroizolacioni okvir (BDX).

  • Plisirani hidroizolacioni set (tipa BFX) formira vezu između krovnog prozora i filcane podloge kroz koju ne može da curi niti prodire voda. Isporučuje se sa podesivim drenažnim kanalom koji odvodi vodu iznad krovnog prozora. Uz ZZZ 196 komplet rešenja za otpornost na vetar možete ovu vezu nadograditi tako da bude otporna i na vetar.

  • Hidroizolacioni okvir (tipa BDX), sa čvrstom i fleksibilnom penom za čvrsto i bezbedno uklapanje u krovnu konstrukciju. Doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova

  • Traka za parnu branu (tipa BBX), uključujući alat za sklapanje rešenja za parnu i vazdušnu branu.

  • Unutrašnje obloge oko prozora (tipa LSB/LSC/LSD) za jednostavan završetak. Da na spojevima ne izlazi para i vazduh stavljena je traka za parnu branu (tipa BBX)

Novi program proizvoda za ugradnju koja će trajati

Komplet opšivki BASIC

(npr.: EDW MK06 1000)

 Komplet opšivki koji je predviđen za sve vremenske uslove

Dodatno osigurano od prodiranja vode

Opšivka

Hidroizolacioni set (BFX)

Komplet opšivki ENERGY

(npr.: EDW MK06 2000)

Komplet opšivki sa dodatnom izolacijom

Hidroizolacioni okvir BDX doprinosi smanjenju gubitka toplote i pojavu toplotnih mostova

 

Opšivka

Hidroizolacioni set (BFX)

Hidroizolacioni okvir BDX

Ugradni nivoi

Svi VELUX krovni prozori imaju dve ugradne visine: standardnu i upuštenu.

Opšivke za upuštenu ugradnju pružaju elegantan i jednostavan završni sloj pošto je krovni prozor postavljen 40 mm dublje u krovnu konstrukciju, što znači da manje krovnog prozora viri iznad linije krova.

Za optimalnu energetsku efikasnost preporučujemo ugradnju sa hidroizolacionim okvirom BDX koji se nalazi u kompletu opšivki ENERGY.

Krovni prozor je postavljen na krovu sa nagibom
 Standardna ugradnja 
Postavljen krovni prozor je ugrađen na krovu sa nagibom
 Upuštena ugradnja 

Standardni ugradni nivo

Upušteni nivo ugradnje

Zamenske opšivke

Kombinujte VELUX krovne prozore sa solarnim panelima

Posebno dizajniran sistem opšivki savršeno povezuje VELUX krovne prozore sa solarnim panelima na krovu od različitih proizvođača. Naše rešenje obezbeđuje savršeno uklapanje krovnog prozora u rešetku sa solarnim panelima i integriše se lako, sigurno i besprekorno. Na taj način krov se optimalno koristi za generisanje solarne energije dok ispod krova istovremeno pruža udoban životni prostor sa dnevnim svetlom i svežim vazduhom.

Dodatna izolacija i zaštita

Majstor postavlja prozorski okvir na krovu sa nagibom
Hidroizolacioni okvir
Standardni nivo (BDX 2000)
Nivo ravni (BDX 2000F)
Majstor postavlja prozor na krovu sa nagibom
Plisirani hidroizolacioni set
Standardni nivo (BFX 1000)
Upušteni nivo (BFX 1000F)

Naši kompleti opšivki sadrže sve što vam je potrebno za najbolji mogući rezultat ugradnje.

Odaberite Komplet opšivki BASIC koji obuhvata hidroizolacioni set BFX za ugradnju otporan na vremenske prilike.

Ili ako želite dodatnu izolaciju, odaberite Komplet opšivki ENERGY koji takođe obuhvata hidroizolacioni okvir BDX koji doprinosi smanjivanju gubitka toplote i toplotnih mostova.

 Kao samostalni proizvod, BDX 2000 se može kupiti za rešenja za kombinovane prozore ili za veći broj prozora.

 

Ugradnja tako da bude nepropustljivo za paru i vazduh

Koristite VELUX traku za parnu branu BBX za ugradnju tako da bude nepropustljiv za paru i vazduh čime se sprečava stvaranje kondenzacije na krovnoj konstrukciji. Traka za parnu branu savršeno se uklapa i lako se postavlja u žleb prozora.

Odlična završnica enterijera

Ako želite gotovo rešenje da biste završili unutrašnje radove u prostoriji, VELUX unutrašnje obloge se lako postavljaju i nije potrebno dodatno farbanje. Napravljene od izdržljivog PVC materijala, VELUX unutrašnje obloge su otporne na vodu i ne traže održavanje a savršeno se uklapaju u krovni prozor. Jedinstveni dizajn ostavlja prostor za dodatni izolacioni materijal kako bi se sprečili formiranje toplotnih mostova.

VELUX unutrašnje obloge se isporučuju sa VELUX trakom za parnu branu BBX.