{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Potkrovlje za porodicu

Barbel Stolc i njen muže Sebastijan su tražili veći stan za svoju četvoročlanu porodicu. Kada su dobili priliku da kupe nezavršeno potkrovlje s kraja u lameli s kraja 19. veka na trgu Helmholcplac, nisu oklevali. Zgrabili su tu jedinstvenu priliku da naprave izuzetan dom za svoju porodicu i zidovi prepuni grafita su ubrzo postali deo porodičnog doma. VELUX prozori su bili savršeni izbor za njihove jedinstvene potrebe i u arhitektonskom i u umetničkom smislu.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Nakon ugradnje prozora, svetlo je ispunilo svaki kutak: sve sobe u bočnom krilu i zadnjem delu stana imaju VELUX rešenja za osvetljenje ili krovne prozore.

Kvalitet prozora je važno pitanje, jer se potkrovlja često pregrevaju leti, a teško ih je zagrejati zimi. VELUX nudi prozore sa sjajnim energetskim bilansom koji klimu ispod krova čine optimalnom. Odlična toplotna izolacija krova i krovnih prozora smanjuje gubitke toplote zimi i sprečava pregrevanje tokom leta.

Arhitekta Šreger nije želeo centralni sistem za mehaničku ventilaciju, što je sada standardno za mnogo novih zgrada: „Ugradnja tog sistema bi zauzela koristan životni prostor i zahteva dosta održavanja“, objašnjava. Sa porodicom Stolc se odlučio za decentralizovanu ventilaciju pomoću ventilatora na prozorima. VELUX Balanced Ventilation – jednostavna alternativa je optimalno rešenje koje stvara zdrav životni prostor i ne zauzima mnogo prostora koji porodica koristi.

Mnogo svetlosti i prostora

Barbel i Sebastijan su želeli da potkrovlje bude prostrano i svetlo. VELUX nagibni i prozori za ravan krov su rešenje za taj problem. Uz upravljanje pomoću elegantne ručke u donjem delu, VELUX krovni prozori sa gornjim vešanjem krila daju vam potpun, otvoren pogled prema horizontu i propuštaju maksimalnu količinu prirodne dnevne svetlosti.
Uski prozori za ravan krov omogućavaju ulazak svetlosti u više smerova i uravnoteženi pogled. Prelepi dizajn VELUX prozora za ravan krov unosi dašak magije dnevne svetlosti u vaš dom. Jedinstveni dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimum dnevne svetlosti, čak i sa ugrađenim roletnama. Krov od ravnog stakla ima dvoslojno ili troslojno staklo, što je izuzetno energetski efikasno i prigušuje zvuke kiše, grada ili saobraćaja.

VELUX Quattro predstavlja impresivnu kombinaciju dva krovna prozora dopunjena sa dva dodatna prozora i oni otvaraju i transformišu bilo koju prostoriju. Pružaju pogled na nebo i spoljašnji prostor. Fiksni donji deo rešenja je dobar bezbednosni dodatak, pogotovo za dečje sobe.

Markus Šreger

Urbansky Architekten

Hodnike često zaboravljamo u mračnim stanovima, ali kada dnevnu svetlost propuštaju prozori za ravan krov, dugačak hodnik postaje prostorija za sebe.

Hodnik je pretvoren u životni prostor

Hodnik je veliki i dovoljno svetao za sto za crtanje i kreativni rad za kojim oba deteta sede. Udoban krevet u hodniku, direktno ispod najvećeg krovnog prozora je odlično mesto za druženje. „Tu uživamo sa decom, oni se igraju, a mi im čitamo priče. Zahvaljujući električnom motoru, ovaj prozor za ravan krov može lako da se otvori daljinskim upravljačem“, kaže vlasnik kuće.

Preporučeni VELUX proizvodi

VELUX krovni prozor (GGU)
Idi do proizvoda

Providna plisirana roletna (FHL)
Idi do proizvoda

Spoljašnje roletne soft (SSS)
Idi do proizvoda