{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Mnogo posla

Kada se traži pravi dom za porodicu, neki su spremni na kompromise. Drugi imaju jasne prioritete i ne plaše se rada u nadi da će napraviti savršen dom za sebe i svoje voljene. Matijas i Vivijan Ferster su znali da za svoju porodicu žele moderan, umetnički dom okupan sunčevom svetlošću i bio im je potreban spoljašnji prostor za dečju igru i opuštanje odraslih. Nažalost, stambene jedinice sa vrtom su retkost u Hamburgu. Planera i komunikacionog dizajnera nije uplašilo to što je moralo mnogo da se radi kada su pronašli takvu jednu jedinicu. Videli su priliku za dom iz snova i iskoristili su je!

Meseci života na aktivnom gradilištu su se isplatili 

Stvaranje novog, modernog doma od ove stare nekretnine nije bilo lako, ali je na kraju vredelo toga što su živeli na aktivnom gradilištu i brinuli o porodici. Par je znao šta želi i kako to da postigne. Ključnu ulogu u stvaranju prijatnog i savremenog ambijenta za život imaju brojni novi prozori u krovu i fasada: oni čine kuću svetlom i prozračnom i pomažu im da zaborave na stari izgled.

Par je želeo mnogo dnevne svetlosti. Dva povelika krovna prozora na elektro upravljanje, jedan naspram drugog, osvetljavaju hodnik na spratu i stepenište, ali i hodnik u prizemlju. „Želeli smo maksimum osvetljenosti celom dužinom hodnika“, kaže Matijas Ferster (vlasnik kuće) dok objašnjava dva prozora kompanije VELUX koja se otvaraju ka spolja. „Zbog toga praktično nikad ne palimo svetla tokom dana.“

Prednosti prirodne ventilacije i dnevne svetlosti uz VELUX krovne prozore

Krovni prozori pomažu kod prirodne ventilacije, što je takođe bio prioritet za ovu porodicu sa decom. Bilo im je bitno da dom ne izgleda samo dobro na slikama, već da bude zdravo, bezbedno mesto za one koji u njemu žive. „Posebno je prijatno što u kupatilu, posle tuširanja, vlažan vazduh može brzo i lako da izađe kroz krovni prozor“, objašnjava Vivijen Ferster (vlasnica kuće). Pored toga, Fersterovi koriste prednosti nečega što se zove efekat dimnjaka, što je najefikasniji vid prirodne ventilacije.

Prozori doprinose prelepom i aktivnom prostoru u kom dva dečaka mogu da se igraju. Dva VELUX krovna prozora otvaraju prostor ka jugu na različitim visinama, pa šestogodišnji Mateo i njegov mlađi brat mogu da se zabavljaju po dnevnoj svetlosti ili da rade domaći rad kasnije. 

"Vredelo je živeti na gradilištu šest meseci. Znali smo tačno šta želimo i to smo uradili, malo po malo"
– Vivijan i Matijas Ferster, vlasnici kuće
Prozračno potkrovlje

Moderna, umetnička kuća je savršen prostor za odrastanje dece, zabavljanje gostiju, ali i kvalitetan prostor za odmor, revitalizaciju i uživanje para u zajedničkom vremenu, Za spavaću sobu u potkrovlju par je sam dizajnirao krevet sa drvenim krovom u obliku šatora. VELUX krovni prozori pružaju dosta prirodnog svetla u glavnoj spavaćoj sobi i porodičnom kupatilu. Prirodno svetlo, beli zidovi i akcenti boje čine ovu kuću idealnim mestom za umetnička dela i savršen porodični život pod suncem okupanim krovom.

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX krovni prozori na elektro upravljanje
Idi do proizvoda
VELUX krovni prozori (GPU)
Idi do proizvoda

Spoljašnje roletne soft (SSS)
Idi do proizvoda