{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije: Maksim Bašić
Mitološko mesto za odmor

Kod ovog prelepog mediteranskog utočišta cilj je bio da se izgradi kuća koja pripada raju koji je okružuje. Vila Karmen se nalazi uz šljunkovitu plažu i sa svih strana je okružena prirodom: gleda na veliko plavetnilo, VELUX svetlarnici pružaju pogled na nebo, a iza kuće je borova šuma. To je sve što zamišljate kada mislite o odmoru iz snova na Jadranu. Sama lokacija vile je takođe magična, odnosno puna mitova. Ostrvo Korčula je priča za sebe i u ovo mesto za odmor ćete se zaljubiti pre nego što i kročite na tle.

Moderni enterijer među tradicionalnim zidovima

Priča je da je najveći putnik iz sveta književnosti, Odisej, stigao na obalu Dalmacije peko Korčule. To znači da je on bio prvi i najpoznatiji turista na ostrvu i zauvek ga urezao u istoriju. Mesto poput ovog zaslužuje poštovanje i ljubav, pa su vlasnici kuće tražili plan koji bi u ovaj raj pun istorije, prirode, zemljanih tonova i sunčeve svetlosti uklopio dom. Vlasnik nije želeo da remeti taj jedinstven krajolik, pa je tražio arhitektu koji bi moderan enterijer smestio među tradicionalne zidove. Rezultat je izgrađena kuća koja ispunjava uslove za luksuzan odmor i koja je u skladu sa krajolikom ostrva.

Fotografije: Maksim Bašić

Boje peska, mora, borove šume, neba i sunčeva svetlost doprinose povezanosti unutrašnjeg prostora sa spoljašnjim, a sam enterijer je okupan prirodnim svetlom što i očekujete od dana pored mora.

Fotografije: Maksim Bašić
Osećaj povezanosti s morem čak i pod tušem

Vlasnik i arhitekta Mile Jeramaz je želeo da izgradi kuću koja neće remetiti mir i lepotu mirnog i idiličnog poluostrva, ali je morao da obezbedi i to da potrebe za modernim pogodnostima budu ispunjene u enterijeru. U sobama ove moderne vile možete da se opustite kao da ste na obali mora, a tuširanje pod ogromnim VELUX krovnim prozorima je kao da vas zapljuskuju talasi beskrajnog plavetnila mora. VELUX krovni prozori sa središnjim vešanjem krila nove generacije su izrađeni sa premijum slojem od poliuretana, koji jako drveno jezgro štiti od vlage, te su oni savršen izbor za kupatilo.

Fotografije: Maksim Bašić
Uživajte u istom pogledu kao i Odisej

VELUX krovni prozori od belog poliuretana su elegantan izbor za kuću i dopunjuju je dizajnom i bojom. Krovni prozori propuštaju više svetlosti u kuću, čineći je jedinstvenom jer omogućavaju prelep pogled na plavetnilo mora i zvezdano nebo. Isti pogled su drevni putnici imali sa paluba svojih brodova. Bio je zadivljujuć tada, a i danas je. Udobnost modernog doma i lepota bezvremene prirode doprinose tome da osećate kao kod kuće, iako ste na odmoru, i da želite da ostanete zauvek. Ostrvo koje je posetio Odisej je u 21. veku mesto za odmor iz snova jer je vlasnik kuće izgradio zaista posebnu kuću: plaža je na svega par koraka od kuće, a ako biste radije ostali u hladu, ceo vrt je veliki dnevni boravak okružen suvim zidovima od starog kamena. Ovo je sve što možete poželeti i možda malo više od toga!

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX vertikalno rešenje (VIU)
Idi do proizvoda

VELUX krovni prozor (GGU)
Idi do proizvoda

Spoljašnje roletne (SSL)
Idi do proizvoda