{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Više prostora i bolja unutrašnja klima u novom domu

Nakon mnogo godina provedenih u kući u nizu, ova šestočlana porodica je rešila da joj treba više prostora. Ekološki prihvatljiva nova kuća izgrađena blizu Bukstehudea uz mnogo truda pruža porodici više prostora, ali i mnogo dnevne svetlosti i dobru unutrašnju klimu. Filip Garbers je inženjer i stručnjak za ekološku gradnju kuća od drveta i zna da mnogo dnevnog svetla i svežeg vazduha pozitivno utiču na one koji u njima stanuju.

Svakodnevica koja izgleda kao odmor

Koji su rezultati? Srećna porodica koja se stalno oseća kao da je na odmoru iz snova!

„Pre nego što smo se uselili ovde, iznajmljivali smo neverovatne kuće za odmore. Sada nam više nisu potrebne, jer retko putujemo. Živimo u najlepšoj kući za odmor od svih koje smo ikada posetili!

Sjajna prilika za preporod

Na spratu postoji prostorija koja je namenski prazna. To je tiha soba okupana svetlošću sa prelepim pogledom na okolna polja. „Dnevna svetlost u njoj mi pomaže da se smirim i razbistrim misli“, kaže vlasnik kuće.
Svež vazduh stvara zdravije okruženje

Prirodna ventilacija povećava vrednost kuće: svež vazduh je važan kada u kući boravi šestoro ljudi. Međutim, porodica nije želela sistem za mehaničku ventilaciju. Umesto toga su iskoristili efekat dimnjaka: ustajali vazduh izlazi kroz krovne prozore, a svež, hladniji vazduh ulazi kroz prozore u prizemlju.

Tuširanje pod dnevnom svetlošću

Tuš sa krovnim prozorom je definitivno najupečatljiviji deo dizajna. Kada je Mareika Garbers videla simulaciju dnevne svetlosti koju je kompanija VELUX napravila za kupatilo, rekla je: „To je baš ono što želim!“ I to je i dobila. Jutarnje tuširanje sada podseća na tuširanje pod vedrim nebom na egzotičnom ostrvu, a pošto ima troje dece, Mareika definitivno zaslužuje malo vremena za sebe u svom kupatilu iz snova.

"To je bila prava odluka, jer dosta dnevne svetlosti čini našu kuću svetlom i udobnom"
Garberovi su sada sigurni da žele krovne prozore
Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor (GLU) sa KMG motorom
Idi do proizvoda
Siesta unutrašnje roletne (DKL)
Idi do proizvoda
Spoljne mrežice (MHL)
Idi do proizvoda