{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prašnjavi bungalov pretvoren u modernu, luksuznu kuću

Ovaj pomalo stari bungalov blizu Dizeldorfa sa prozorima od poda do plafona bacio je porodicu Listman u razmišljanje. Znali su da je kuća videla i bolje dane i želeli su da je pretvore u nešto moderno. Na kraju su zgrabili kuću i izmenili ceo nacrt. To je bio veliki i smeo potez, ali oni su imali misiju. Želeli su da vrate stari sjaj prašnjavog eksterijera i da ga dopune otvorenim prostorom u enterijeru. Sada, kada gledaju rezultat, sigurni su da su ostvarili svoje ciljeve.

Uspešno renoviranje

Klasičan stil je unapređen modernim prozorima i VELUX prozorima za ravan krov koji propuštaju dnevnu svetlost i svež vazduh i u najskrovitije delove kuće. Prelepi dizajn VELUX prozora za ravan krov unosi dašak magije dnevne svetlosti u vaš dom. Tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimum dnevne svetlosti, čak i sa ugrađenim roletnama. Krov od ravnog stakla ima dvoslojno ili troslojno staklo, što je izuzetno energetski efikasno i prigušuje zvuke kiše i saobraćaja. Ranije skučena nekretnina je postala potpuno otvorena i svetla. To je i ispunilo želju porodice koja je želela dom za više generacija.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Klasičan stil je unapređen modernizovanim prozorima, a VELUX prozori za ravan krov propuštaju svetlost i svež vazduh i u najskrovitije delove kuće. Atmosfera je prelepa i ističe klasične elemente zgrade, a istovremeno stvara moderan, zdrav prostor okupan sunčevom svetlošću. Bungalov sada više izgleda kao moderna vila sa prostranim sobama čiji zanimljiv arhitektonski dizajn ističu prozori.

Karola Šober-Listman,

arhitekta

Renoviranje i dogradnja na ovom nivou su skoro kao zidanje nove zgrade. Sačuvali smo dosta elemenata stare zgrade i dodali potpuno nove, a to kući daje posebnu draž.

Prostrane sobe ispunjene svetlošću

Ključni element prijatnog i lepog prostora je uvođenje svetlosti u skrovitije delove kuće i isticanje najvažnijih prostorija. Na primer, dečije i roditeljsko kupatilo, stepenište i dodatak sa bazenom imaju VELUX prozore za ravan krov kroz koje u kuću ulaze prirodno svetlo i svež vazduh. Iako odvojeni deo sa kupatilom nema vrata, zahvaljujući VELUX prozorima za ravan krov, prostorija dobija dosta svežeg vazduha i prirodnog svetla, pa je dom ove porodice zdraviji i bezbedniji.

„Znali smo da želimo prostor koji je kombinacija tradicije i modernih standarda i mislim da smo upravo to i dobili. Čim smo u prostor pustili dnevnu svetlost, stara kuća je živnula! Od tog trenutka nismo ni sumnjali više da li su kupovina i renoviranje stare kuće bili dobra odluka“, kaže vlasnik kuće.

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor sa ravnom staklenom površinom
Idi do proizvoda
Prozori za ravne krovove sa zakrivljenim staklom
Idi do proizvoda
Roletna za zaštitu od toplote (MSU)
Idi do proizvoda