{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Inspirisani projektom prijatelja

Kler i Pol su u godinama u kojima žele da uživaju u onome što su postigli. Znali su da žele dom koji to može da im omogući, ali nisu bili sigurni kako da to izvedu. A onda je sve postalo jasno! Kada su videli uspešnu konverziju potkrovlja svog prijatelja, Kler i Pol Hamond su odmah počeli da istražuju kako da sopstveno potkrovlje pretvore u novu spavaću sobu sa kupatilom.

Kler (54), radiološki tehničar i Pol (57), radiolog su projektovali potkrovlje uz pomoć lokalnog arhitekte i preduzimača. Oduvek su znali da će ugraditi VELUX krovne prozore, jer je dnevna svetlost bila ključni deo projekta. Želeli su da naprave potkrovlje puno svežeg vazduha, sa prostranim sobama i jarkom dnevnom svetlošću da bi dom ličio na kuću za odmor.

Kler kaže: „VELUX je brend koji je dugo poznat po pouzdanosti, dobrom kvalitetu i znali smo da nas neće izneveriti.“

Izabrali su pet VELUX krovnih prozora sa gornjim vešanjem krila da bi osvetlili glavnu spavaću sobu i dali joj prozračan ambijent: „Zaista smo želeli da imamo maksimalan pogled kroz prozore, pa smo izabrali prozore sa gornjim vešanjem, jer se otvaraju odozdo i dobijate još malo prostora za uživanje“, objašnjava Kler.

Par je ugradio tri krovna prozora na jednoj strani potkrovlja kako bi dobili zastakljeni zid, a četvrti su postavili na južnoj strani i sad uživaju u prirodnom pomeranju sunčeve svetlosti iznad glava – to dosta povoljno utiče na mentalno zdravlje.

„Želeli smo zastakljeni zid, jer bi to prostoru donelo taj „vau“ efekat i više dnevne svetlosti. Četvrti krovni prozor na zasebnom, južnom zidu omogućava podjednaku količinu dnevne svetlosti u celoj sobi, što je sjajno“, kaže Kler.

Peti krovni prozor je ugrađen u njihovom novom kupatilu uz spavaću sobu: „Želeli smo da kupatilo bude svetlo i prozračno, kao i ostatak nove sobe, pa smo ugradili krovni prozor sa gornjim vešanjem krila i elegantnom ručkom na dnu. On obezbeđuje protok dnevne svetlosti u obe sobe“, nastavlja Kler.

Iako uživa u pogledu na vedro nebo i u dnevnoj svetlosti, par je znao da želi da spava duže čak i kad se jutarnje sunce pojavi. Želeli su da ih prostor motiviše i podstakne na aktivnost kad oni to žele, ali i da im omogući da spavaju duže nakon napornog rada. Kler i Pol su odabrali VELUX roletne radi udobnosti i to u vidu kombinacije duo siesta i siesta roletni.

Kler kaže: „Duo roletne za zamračivanje smo stavili na južnu stranu potkrovlja, jer polu-providni, plisirani sloj raspršuje dnevno svetlo sunčanim danima i sprečava pregrevanje prostorije. Siesta roletne na drugim prozorima sprečavaju moguća buđenja u cik zore!“

Projektovanje mirnog raja

Hamondovima je morska obala bila inspiracija, pa paleta boja sadrži svetle tonove i pastelne boje i stvara miran raj u kome zaista uživaju. VELUX klijentima nudi široku paletu boja za roletne, pa su mogli da prostor prilagode sebi, bez kompromisa.

Kler dodaje: „To je veoma mirno mesto izolovano od buke za dane u kojima vam je potreban mir, ali kad otvorite prozore, čuju se ptice i to je prelepo. Mnogo dnevne svetlosti prodire kroz krovne prozore i ispunjava prostor i čini ga prijatnim mestom za opuštanje. Kako se kreće kroz središnji deo kuće, vide se sve prednosti dnevnog svetla.“

"Naš labrador Rubi je nažalost prestar i ne može stepenicama da se popne u potkrovlje, ali znam da bi joj se dopalo kada bi ga videla!"
– Kler, vlasnica kuće
Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX krovni prozori (GPU)
Idi do proizvoda
Siesta unutrašnje roletne (DKL)
Idi do proizvoda
Spoljne mrežice (MHL)
Idi do proizvoda