{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Optimalni pogledi i osvetljenost na dohvat ruke

Ako živite pored mora, sigurno biste želeli da sve vreme gledate beskrajno plavetnilo i smirujuće talase. Takav je plan imao Mareto koji je želeo sve što život u Palermu ima da ponudi. Da bi bilo moguće uživati u prirodi iz dnevnog boravka, ugrađeni su veliki prozori na vertikalnim zidovima ovog potkrovlja pod ravnim krovom. To je omogućilo bolji pogled na more i otvorilo je vidike.
Prozori za ravan krov omogućavaju ulazak svetlosti u više smerova i uravnoteženi pogled. Prelepi dizajn VELUX prozora za ravan krov unosi dašak magije dnevne svetlosti u vaš dom. Jedinstveni dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimum dnevne svetlosti, čak i sa ugrađenim roletnama. Krov od ravnog stakla ima dvoslojno ili troslojno staklo, što je izuzetno energetski efikasno i prigušuje zvuke kiše, grada ili saobraćaja. Električno upravljanje olakšava otvaranje i zatvaranje prozora van domašaja.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Krovni prozori omogućavaju osvetljenost svih delova doma, bez obzira n to koliko su uski ili skriveni: na svetlost odozgo ne utiče položaj doma i pruža osvetljenost celog prostora tokom dana.

Svetlo se u ovom prostoru stalno menja, pa deluje da se i stan menja i kreće iako je statičan. To daje neprekidnu dinamiku prostoru koji podseća na more i prirodu koji se stalno menjaju.

Prozori su ključan element atmosfere ovog doma: obezbeđuju vezu sa spoljašnjim prostorom. Na lokaciji poput ove bilo bi šteta propustiti takvu priliku. Panoramski pogled i velike varijacije svetla tokom dana, različitih godišnjih doba i vremenskih uslova obezbeđuju harmoniju sa spoljašnjim svetom.

Vertikalni i prozori iznad glave u istom prostoru unapređuju raspodelu svetlosti

Svetlo je bilo ključni element projektovanja Mareta. Kombinacija prozora je unela osećaj sunčanog dana na plaži i nudi savršeni pogled i povetarac sa mora. Gornji i vertikalni prozori u istom prozoru su omogućili stanarima da primete varijacije svetla tokom dana. Prozori za ravan krov su postavljeni nešto dalje od vertikalnih i to usmerava svetlo i daje uravnoteženi pogled, a pritom osvetljava i zidove i ističe kretanje svetlosti.

Marija Elijana Madonija,

arhitekta

Čini se da je u izuzetno svetlom prostoru dodatna rasveta bespotrebna. Ali kada svetlost propuštaju i vertikalni i krovni prozori, vidi se promena svetla kroz svih 360 stepeni. Rezultat je dom koji kao da se kreće iako je statičan i koji se stalno menja.

Krovni prozori propuštaju novi vid svetlosti

„Pre svega sam želela osvetljenost i pogled na more, planine i sam Palermo. Čim smo ušli, supruga i ja smo se složili da je ovo dom za nas. Da bismo dobili što je više moguće svetla, ugradili smo prozore na krov i pustili različite vrste svetla. Svetlo se menja tokom dana i unosi mir i dubinu“, kaže Gabrijel Mareta, vlasnik kuće.
VELUX spoljne mrežice mogu da se kontrolišu sa bilo kog mesta u sobi preko kontrolnog prekidača. Električne roletne se kreću po aluminijumskim bočnim profilima, te tako rade neometano i stabilne su.

"Igra svetla koja dopire kroz krovne prozore je posebna"
– Gabrijel, vlasnica kuće
Kombinacija vertikalnih i krovnih prozora je omogućila prodiranje svetlosti u više smerova

Svetlo odozgo je otvorilo prostor zahvaljujući krovnim prozorima. Svetlost koja se kreće u više smerova ostavlja utisak da se sobe stalno menjaju tokom dana. Stan se kreće onako kako ga svetlost obasjava. Roletne istovremeno omogućavaju blokiranje dnevne svetlosti, što stan sa atmosferom plaže čini savršenim mestom za odmor. VELUX spoljne mrežice od crnog mrežastog materijala štite od toplote tako što blokiraju sunce, ali to ne remeti pogled. Savršene za dane u kancelariji bez odsjaja ili sveža popodneva u dnevnom boravku. Mrežica je testirana na vetar, UV zračenja i propadanje usled toplote, a pruža i dugotrajne performanse.

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor sa ravnom staklenom površinom
Idi do proizvoda
Roletna za zaštitu od toplote (MSU)
Idi do proizvoda
Kupola sa staklenom površinom
Idi do proizvoda