{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Veza modernog i prošlosti

Svi u srcu nosimo tople uspomene iz roditeljskog doma, pa je prirodno da mladi parovi žele da izgrade porodično gnezdo u kom će stvarati uspomene sa svojom decom. Stari komadi nameštaja sa pričom, poput klupe nasleđene od bake, kombinovani sa modernim, energetski efikasnim građevinskim materijalima visokog kvaliteta doprineli su modernom i udobnom domu, okupanom svetlošću i to je upravo ono što je mladoj porodici potrebno. Nakon nekoliko godina u potkrovlju roditeljskog doma i snova o sopstvenom, odlučili su da se upuste u tu avanturu: u tihom seocetu Prešov izgradili su oazu mira i uselili se sa sinom u svoj prvi porodični dom.

Planiranje dečje budućnosti

Mladi par je svakako želeo da izgradi dom ispunjen svetlošću u kom će živeti narednih nekoliko decenija i odgajati sina. Sada se u kući vidi ta želja za mirnim i udobnim domom u kom je stvaranje uspomena lako kao i prirodno kao i jutarnje sunce koje ulazi u sobe. Iako se ova porodica trudi da iskoristi svaki trenutak i uživa u odgajanju deteta, oni misle i na budućnost. Kao i svi roditelji i oni žele da njihova deca uživaju u prirodi i kad odrastu. Energetska efikasnost im je bila jako važna, pa su uložili u materijale visokog kvaliteta. Nisu štedeli. Želeli su da odaberu kvalitetnu fasadu i krovne prozore sa dobrom toplotnom izolacijom. Kuća ima dovoljno debelu toplotnu izolaciju, a solarni paneli se koriste za zagrevanje vode.

Mnogo svetlosti je nešto što je ova mlada porodica morala da ima.

Korišćenje svih prednosti dnevne svetlosti

Snaga sunca se ne koristi samo za solarne panele, već čini i sobe toplim i svetlim. Studije pokazuju da prirodno svetlo ima veliki uticaj na naše raspoloženje i nivo energije, ali i pomaže deci da se koncentrišu i uče. Zbog svega toga je porodici bilo najvažnije da imaju dom ispunjen svetlošću. Razmatrali su i druge opcije, ne samo fasadu i krovne prozore: VELUX svetlosni tuneli propuštaju dnevnu svetlost kroz kov i u hodnik i istovremeno su nešto po čemu se kuća ističe. „Mogućnost puštanja dnevne svetlosti u hodnik mi se svidela. Imamo dovoljno svetlosti čak i kad je oblačno i ne moramo da koristimo rasvetu. Kada je nebo obasjano mesečinom, takođe ne moramo da palimo svetlo u hodniku“, kaže vlasnik kuće.

Mesto za porodicu

Kuća neosporno ima toplu atmosferu i ne samo zato što članovi porodice vole i brinu jedni o drugima: podno grejanje je skriveno ispod tamnih pločica, a beli VELUX krovni prozori bez održavanja sa zaštitnim slojem poliuretana i drvenim jezgrom propuštaju svež vazduh, dovoljno dnevne svetlosti, pružaju odličnu izolaciju i toplotu od sunca kada to žele. Kada ne žele, jednostavno spuste roletne koje blokiraju svetlost i toplotu. To da su dobro uložili novac su potvrdili i troškovi grejanja zimi, koji su i više nego pristupačni. „Tek smo se uselili, ali nam se čini kao da ovde pripadamo. Zahvaljujući kvalitetu materijala i energetskoj efikasnosti kuće, sigurno ćemo ovde živeti mnogo godina i stvoriti najlepše uspomene“, zaključuje mladi par. „Ovo je savršeno mesto za porodicu i zaista smo srećni.“

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor na donje upravljanje
Idi do proizvoda
Siesta unutrašnje roletne (DKL)
Idi do proizvoda
VELUX kruti tuneli (TWR)
Idi do proizvoda