{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Osećaj doma u kućama u nizu

Izgradnja kuća u nizu je obično pametan način za stanovnike grada da naprave udoban dom koji se uklapa u susedstvo. U Velikoj Britaniji postoji nekoliko tipova kuća u nizu. Novo naselje kompanije Floreat Homes, Radbruk Vilidž, nudi nekoliko tipova blizu centra Šruzberija.

Radbruk Vilidž se neprimetno utapa u okolinu. Okružen je parkovima, a svaka kuća ima poveliki vrt. Diskretna fasada od crvene cigle i krov pod nagibom pružaju osećaj doma, a to se ljudima dopada.

Mesto koje se prilagođava potrebama koje se stalno menjaju

Da bi ostala konkurentna na tržištu nekretnina, kompanija Floreat Homes morala je da osmisli koncepte koji zadovoljavaju potrebe porodica koje se stalno razvijaju i novih oblika zajedničkog života.

Kuća ima tri spavaće sobe slične veličine. Svaka ima približno 12 metara kvadratnih i to omogućava mnoštvo različitih primena. Jedna se nalazi u prizemlju, pored kupatila i može se renovirati tako da ima zaseban ulaz. Dnevni boravak nije povezan ni sa jednom drugom prostorijom, što omogućava različita korišćenja tog prostora. Najveća prostorija u kući je kuhinja sa trpezarijom. Zasvođeni plafon je visok i to prostor čini udobnim i svetlim, što velikim, dugačkim sobama često nedostaje.

Kuće u nizu u Šruzberiju sa VELUX prozorimaProjektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Rešenja za sve mane područja sa kišnom klimom

Neposredno iza kuhinje je praktičan prostor za odlaganje: VELUX krovni prozori su bili najbolje rešenje za optimalno prirodno osvetljenje gde je ono bilo najpotrebnije. Krovni prozori su posebno pogodni za područja sa kišnom klimom, jer pružaju duplo više svetlosti u odnosu na vertikalne prozore iste veličine. Osim toga, pomoću njih se može provetriti cela prostorija.

Racionalni raspored ima i druge odlike luksuza. Kupatilo koje ima VELUX krovni prozor i stepenište okupano svetlošću čine da kuća izgleda veće i prozračnije. Činjenice idu u prilog utisku: strateško postavljanje prozora omogućava optimalnu izmenu vazduha, što kuću čini udobnom, ali i zdravijom.

Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Izuzetan prostor okupan svetlošću

Svaki kvadratni metar prizemlja koristi se optimalno i omogućava maksimalnu fleksibilnost.
Krovni prozor iznad stepeništa osvetljava sam centar kuće – deo u kom obično nema dovoljno dnevne svetlosti. Na kompaktnom spratu je samo ono što je neophodno – dve spavaće sobe i kupatilo.

Ipak je to daleko od proseka zahvaljujući velikom, modernom i dobro osvetljenom kupatilu koje je, kao i ostatak kuće, jednostavno i elegantno. Međutim, deluje da vam je samo to potrebno da bi kuća delovala kao palata.

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor (GLU) sa KMG motorom
Idi do proizvoda
Siesta unutrašnje roletne (DKL)
Idi do proizvoda

Spoljašnje roletne (SSL)
Idi do proizvoda