{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije: Matej Lozar
Priroda u svakom detalju

Koliko možete da se približite svojim korenima kada gradite potpuno novi, moderan dom u kome će živeti vaša porodica? Ako pitate dizajnera ovog mesta, odgovor je: prilično blizu! Kako je porodica želela kuću izgrađenu isključivo od prirodnih materijala, a arhitekta Robert Veselko je već imao iskustva sa ovom vrstom građevina i materijala, njihova saradnja je rezultirala modernim, udobnim, ali prirodnim i prizemnim domom na vrhu brda koja okružuje grad Dobrna, od gline, slame i drveta.

Bajka kao iz časopisa o enterijerima

Zanimljive linije, svetli enterijeri i smela rasveta unapređuju odlike ovog nesvakidašnjeg doma iako i sami prirodni građevinski materijali stvaraju jedinstvenu, zemljanu atmosferu. Međutim, kuća nije nimalo staromodna. Naprotiv – izgleda moderno i udobno, nije hladna i nema veštačku atmosferu. Tako zamišljamo dom šumske vile koja prati moderne trendove iz časopisa o enterijerima!

Fotografije: Matej Lozar

Kvalitet života je unapređen prostranošću prostora koji je otvoren ka krovnim nagibima i deluje prozračno. Velike staklene površine na obe strane pružaju dovoljno prirodnog svetla i pogled na vrt i brdoviti pejzaž u daljini.

Fotografije: Matej Lozar
Kuća izgrađena za život

Centralni deo kuće je dnevni boravak koji je kombinacija dnevne sobe, trpezarije i kuhinje, sve u velikom, otvorenom prostoru koji je srce kuće. Tu se porodica okuplja i zato je bilo bitno da deluje prostrano, otvoreno i prijatno da bi mogli da provode vreme zajedno bez osećaja skučenosti. Otvorena krovna ravan i VELUX krovni prostori čine prostor prozračnijim i većim i doprinose osećaju komfora. Takav ambijent je primetan u celoj kući zahvaljujući prirodnim materijalima i prozorima koji prostor povezuju sa prirodom. Osećaj slobode je prisutan čak i u skučenijim prostorima u kući. Projektovana je i izgrađena za život, ne za reklamu u katalogu, pa je važno da prostrani ambijent ne deluje previše „hipi“, bez prednosti modernog života. Arhitekta se postarao za to da ova otvorena kuća zemljanih tonova ima modernu, dobro opremljenu kuhinju i da svako ima svoj kutak za opuštanje. Deo sa spavaćim sobama je od dnevnog boravka odvojen na zasebnom nivou, koji je nastao usled prilagođavanja zgrade terenu. Time se omogućava da u sobama bude tišina iako je prostor otvoren.

Fotografije: Matej Lozar
Puštanje svetlosti u dom

Naravno, dnevna svetlost je važna za prirodno osvetljenje kuće: severna, hladna fasada ima nekoliko otvora za prozore, ali južna je otvorena velikim staklenim površinama koje pružaju odgovarajuće prirodno osvetljenje svim sobama u kući i tokom hladnih meseci tako se dobija dodatna toplota. Zahvaljujući inovativnoj gornjoj ručki, prozor može da se ugradi niže, pa je pogled izvrstan i kad se sedi i kad se stoji.

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozori na elektro upravljanje (GGL)
Idi do proizvoda
Providna unutrašnja roletna (RFL)
Idi do proizvoda

Spoljašnje roletne soft (SSS)
Idi do proizvoda