Funkcija Schedule and Automations (Raspored i automatizacije) 

Putem video zapisa, članaka i najčešćih pitanja, istražite šta funkcija Schedule and Automations (Raspored i automatizacije) može da uradi za vaš dom.

Instaliranje aplikacije VELUX App Control

Kako pristupiti automatizaciji prostorije i kreirati je

Kako pristupiti rasporedu upravljanja i kreirati ga

Kako pristupiti parametrima prostorije i uređivati ih

Schedule and Automations (Raspored i automatizacije)

U maju 2021. zamenili smo ACTIVE kontrolu funkcijom Schedule & Automations (Raspored i automatizacije), koja služi za raspored upravljanja i Indoor Climate Automations. Pomoću rasporeda upravljanja možete da podesite sopstvene rasporede za VELUX prozore i pribor kako bi odgovarali vašim potrebama. Pomoću funkcije Indoor Climate Automations, proizvodi će raditi prema senzorima unutrašnje klime ako imate VELUX ACTIVE with NETATMO. Ako imate VELUX App Control, funkcija Indoor Climate Automations je onemogućena jer senzori nisu deo ovog rešenja.

Napomena: Kao VELUX App Control korisnik, uvek možete da izvršite nadogradnju na VELUX ACTIVE dodavanjem senzora unutrašnje klime u rešenje.

Uklonili smo ACTIVE kontrolu iz aplikacije VELUX ACTIVE with NETATMO, međutim vaši VELUX prozori i dodatna oprema će i dalje raditi kao pre ažuriranja ako niste napravili nijedan novi raspored u aplikaciji. Pogledajte naše video zapise o novoj funkciji Schedule & Automations da biste je bolje razumeli.
Niste u mogućnosti da koristite funkciju Climate Automation u aplikaciji VELUX App Control, jer ona funkcioniše na osnovu senzora unutrašnje klime. Sa senzorima unutrašnje klime, vaši VELUX proizvodi će se automatski prilagoditi na osnovu temperature, vlažnosti vazduha i nivoa CO2 vaše kuće i postavki koje ste napravili za te parametre. Rasporedi koje ste sami napravili za proizvode uvek će poništiti funkciju Climate Automations.

Napomena: Kao korisnik aplikacije VELUX App Control, uvek možete obaviti nadogradnju na VELUX ACTIVE with NETATMO dodavanjem senzora unutrašnje klime u rešenje i tako ćete moći da imate funkciju Climate Automations. 

Vi uvek kontrolišete svoje proizvode. Stoga – zbog podešavanja odlaganja – kontrole prvog prioriteta i funkcija Raspored upravljanja će se uvek pokretati po potrebi, bez obzira na to šta prepoznaje senzorska funkcija Indoor Climate Automations.
U sledećoj tabeli saznajte više o tome kako funkcioniše postavka odlaganja.


Način upravljanja

Vremenska perspektiva

Zaštita od vremenskih prilika

Kontrole prvog prioriteta

  • Korišćenje klizača u aplikaciji
  • Korišćenje daljinskog upravljača
  • Apple Homekit
  • Glasovna kontrola Siri
  • Glasovna kontrola Hey Google
  • Automatsko zatvaranje iz prikaza prostorije

Pokreće se odmah

Ako pada kiša, samo otvara prozore u položaj za ventilaciju

Raspored upravljanja

Pokreće se odmah

Ako pada kiša, previše je vetrovito, previše hladno ili previše toplo, ne otvara prozore

Indoor Climate Automations
(uklj. redovno provetravanje)

Pokreće se kada prođe vreme odlaganja nakon aktiviranja kontrola prvog prioriteta ili rasporeda upravljanja.

Ako pada kiša, previše je vetrovito, previše hladno ili previše toplo, ne otvara prozore


Kontrolisanje doma pomoću funkcije Schedule and Automations (Raspored i automatizacije)

U maju 2021. uveli smo funkciju Schedule and Automations (Raspored i automatizacije) u aplikaciju VELUX ACTIVE. 
Ova funkcija vam omogućava da kreirate dnevne rasporede koji odgovaraju vašim navikama. 

VELUX APP u odnosu na VELUX ACTIVE

Novi igrač je stigao na tržište, a kao VELUX vlasnik sada ste u mogućnosti da odaberete između dva Smart Home rešenja za svoje proizvode na elektro i solarno upravljanje.

U maju 2021. godine pokrenuta je nova aplikacija VELUX APP (KIG 300 EU). Ovo je rešenje za Smart Home korisnike koji žele velike prednosti aplikacije VELUX ACTIVE, ali još uvek nisu sasvim spremni za automatizaciju klime. U ovom članku ćemo navesti razliku između dva proizvoda.