VELUX APP u odnosu na VELUX ACTIVE with Netatmo

Novi Smart Home plejer


Novi igrač je stigao na tržište, a kao vlasnik VELUX proizvoda na elektro i solarno upravljanje sada ste u mogućnosti da odaberete između dva Smart Home rešenja za ove proizvode.

U maju 2021. godine pokrenuta je nova aplikacija VELUX APP (KIG 300 EU). Ovo je rešenje za Smart Home korisnike koji žele velike prednosti aplikacije VELUX ACTIVE, ali još uvek nisu sasvim spremni za automatizaciju klime. U ovom članku ćemo navesti razliku između dva proizvoda.  


Kako to funkcioniše?


VELUX ACTIVE prati trendove savremene tehnologije pružajući korisnicima senzorske podatke o njihovoj unutrašnjoj klimi, koje nikada ranije nisu mogli da dobiju. VELUX ACTIVE koristi ove podatke za automatsko upravljanje VELUX proizvodima kako bi obezbedio najbolju moguću unutrašnju klimu.


Sa druge strane, VELUX APP ne uključuje nikakve senzore i to je glavna razlika između dva rešenja. VELUX APP je odlična polazna tačka za ljude koji žele da se pridruže Smart Home svetu, ali im i dalje ne odgovaraju senzorske automatizacije.

2 rešenja 1 platforma

Korisnici aplikacije VELUX APP su uvek u mogućnosti da dodaju senzore svom rešenju i obave nadogradnju na VELUX ACTIVE, jer su oba rešenja izgrađena na platformi VELUX ACTIVE with NETATMO.

Kada vi kao VELUX APP korisnik zatražite podršku u našim najčešćim pitanjima, pomoć možete pronaći kroz potpuno ista pitanja kao i VELUX ACTIVE korisnici. Doduše, pitanja podrške u vezi sa senzorima neće biti relevantna za vas.

Funkcije

VELUX App Control

VELUX ACTIVE with NETATMO

Upravljanje putem pametnog telefona

Funkcija upravljanja grupom

Schedule & Automations (Raspored i automatizacije)

Kontrola glasom

Hey Google, Apple HomeKit

Hey Google, Apple HomeKit

Kompatibilnost

Hej Google, Apple HomeKit i Somfy proizvodi za zaštitu od sunca

Hej Google, Apple HomeKit i Somfy proizvodi za zaštitu od sunca

Automatska zaštita od toplote

Tajmer za ventilaciju

Kontrola unutrašnje klime

-

Senzorska ventilacija

-

Podaci pametnog senzora

-

Podaci o vremenskoj prognozi uživo

-

Senzori za praćenje vremenskih prilika

-