Kontrolisanje doma pomoću funkcije Schedule and Automations (Raspored i automatizacije)


Studije o vazduhu koji udišemo

U kompaniji VELUX radimo svaki dan kako bismo obezbedili bolju unutrašnju klimu i više dnevne svetlosti. Znamo da udisanje lošeg vazduha u zatvorenom prostoru može imati negativne efekte na zdravlje. Kako većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, 55% ukupnog unosa naše hrane, vode i vazduha tokom života sastoji se od unutrašnjeg vazduha iz našeg doma, stoga prirodno udišemo vazduh koji dolazi iz zatvorenog okruženja (Sundell, 2004b).

Da to stavimo u perspektivu, konzumiramo 15 kg vazduha dnevno, dok većina ljudi konzumira 2 kg vode i hrane dnevno (Nilsson, 2008). To je mnogo vazduha i svakodnevno moramo da se pobrinemo da bude što zdraviji. Pošto mnogi od nas trenutno rade od kuće, moramo da obezbedimo da unutrašnja klima odražava zdravu sredinu za nas i ljude sa kojima živimo.

 

VELUX ACTIVE će pomoći u održavanju zdrave unutrašnje klime

Uz VELUX ACTIVE with NETATMO možete obezbediti održavanje dobre unutrašnje klime danju i noću. Pomoću senzora možete da omogućite da VELUX ACTIVE upravlja vašim VELUX proizvodima kada su Co2, temperatura i vlažnost vazduha previsoki ili preniski. Mi to nazivamo „klimatska automatizacija“.

Ali u maju 2021, uveli smo funkciju Schedule and Automation (Raspored i automatizacija) u aplikaciju VELUX ACTIVE. Ova funkcija vam omogućava da kreirate dnevne rasporede koji odgovaraju vašim navikama.

Schedule and Automation (Raspored i automatizacija)

Funkcija planiranja vas ovlašćuje da kreirate prilagođeni raspored za svaku prostoriju. Za svaku prostoriju možete da kreirate, uređujete, omogućavate, onemogućavate i brišete automatizacije. To vam omogućava da prilagodite rad VELUX proizvoda svojim domovima i ličnom rasporedu.

Razlika između rasporeda upravljanja i klimatske automatizacije je u tome što rasporedom upravljanja postavljate zahteve. Sa klimatskom automatizacijom, VELUX ACTIVE senzori upravljaju vašim proizvodima kada je to potrebno, kako bi održali zdravu unutrašnju klimu. Vaš raspored upravljanja će uvek poništiti klimatsku kontrolu, a ručno upravljanje operacija će poništiti raspored upravljanja. Na taj način uvek držite potpunu kontrolu nad svojim proizvodima.