{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Pretvaranje stare kuće u svetao, savremeni dom za uživanje u penziji

Trendovi u stambenoj gradnji se menjaju i ono što je bilo popularno pre 50 godina, danas možda i nije baš u skladu sa standardima. Međutim, uz dobru zamisao i prava poboljšanja te istorijske građevine mogu da se sačuvaju i ožive.
Stari, prizemni, bungalov u nizu, u Šlezvig-Holštajnu sagrađen je 1974. godine i u njemu je četrdeset godina stanovao arhitekta, sve do svoje smrti.

Nakon toliko godina mraka, porodica koja voli svetlost i njihov ljubimac Bruno uselili su se u njega i potpuno ga renovirali i modernizovali. Vlasnici nisu zadržali ništa od mračnih 70-ih. Uklanjanjem nekih zidova i postavljanjem novih VELUX krovnih prozora potpuno su transformisali mračni bungalov u prizemnu kuću okupanu svetlošću.

5
Broj prozora

Metamorfoza u nešto moderno

Misija Hermanovih da transformišu prostor je imala dosta prednosti. Kuća nije bila u toliko lošem stanju i tokom godina su renovirali nekoliko stvari. Metamorfoza u nešto moderno je počela 90-ih godina kada su na tadašnji ravan krov stavili novi krovni pokrivač i tri kupole sa svetlarnicima. Tokom renoviranja 2018. godine zamenili su ih VELUX krovnim prozorima i dodali nove za kupatilo i dnevni boravak sa trpezarijom.

Prednosti VELUX krovnih prozora

  1. Bolji kvalitet života: dodatni prozor na ravnom krovu unosi dodatnu svetlost u trpezariju i čini prostor prefinjenim. „Kada se naslonite i opustite nakon obroka, možete da uživate u neometanom pogledu na nebo“, objašnjava Tomas Herman sa oduševljenjem.

  2. Efikasna ventilacija: budući da se jedan od dva prozora na ravnom krovu otvara elektronski, ventilacija vlage je brza i efikasna, čak i kad porodica nije kod kuće.

  3. Optimalna klima u zatvorenom prostoru: unutrašnja klima bungalova je prijatna čak i leti, jer svih pet krovnih prozora ima mrežice za toplotnu zaštitu; zahvaljujući prozirnom mrežastom materijalu u prostoriju i dalje dopire dovoljna količina svetla.
Savremeni životni prostor sa mnogo svetla

Bruno je zadovoljan svojom novom prizemnom kućom, ali i Hermanovi se raduju budućnosti u čudesnom, izmenjenom bungalovu iz 70-ih. „Od početka smo tačno znali kako želimo da ga izmenimo. Međutim, neverovatno je videti dobijeni rezultat. Uživaćemo u njemu mnogo godina koje su pred nama“, izjavila je Kerstin Herman.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozori za ravne krovove sa zakrivljenim staklom
Idi do proizvoda
Krovni prozor sa ravnom staklenom površinom
Idi do proizvoda
Roletna za zaštitu od toplote (MSU)
Idi do proizvoda