{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Kada je započelo planiranje renoviranja, ova zgrada u Sloveniji je imala samo jedno – dobru lokaciju. Bilo je očigledno da treba iskoristiti okruženje, ali vlasnici su želeli i izgled modernog stana umesto ambijenta klasične kuće za odmor.

Otvaranje prostora prozorima za ravan krov

„Ogromni prozori su bili neophodni da bi se novi izgled postigao otvaranjem prostora“, kaže arhitekta. „Prozori na plafonu su pružili „vau“ efekat koji smo tražili. Želeli smo da dodatno otvorimo prostor i u tome je pomoglo kanalisanje sunčeve svetlosti iz svakog ugla. Tako zaista imate osećaj kao da ste na plaži i da se sunce kreće iznad vas dok sati prolaze. VELUX nudi pun asortiman prozora za ravan krov koji odgovaraju svim projektima, od inovativnih krovova od zakrivljenog i ravnog stakla do tradicionalnih kupola, pa je bilo lako pronaći savršenu opciju za ovu zgradu.“

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

VELUX prozori za ravan krov su deo naših najnovijih rešenja za osvetljenje za doma koji ima ravan krov. Prelepi dizajn VELUX prozora za ravan krov unosi dašak magije dnevne svetlosti u vaš dom. Jedinstveni dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimum dnevne svetlosti, čak i sa ugrađenim roletnama. Krov od ravnog stakla ima dvoslojno ili troslojno staklo, što je izuzetno energetski efikasno i prigušuje zvuke kiše, grada ili saobraćaja.

Meki materijali korišćeni za enterijer su kontrast svežem planinskom vazduhu spolja. Sunčeva svetlost koju smo uveli u enterijer je veza između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, otvara enterijer i pruža osećaj prirode u samom domu.

Stan je u sred grada, ali je dovoljno visoko da ima pogled na planine i da se vide samo najviše zgrade u okolini, poput crkvenog tornja. Stvaranje urbanog prostora sa modernim, ali bezvremenim elementima i uspostavljanje veze sa prirodom je nešto najbolje što je moglo da se uradi u ovom prostoru, jer dobijamo najbolje od oba sveta.

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor sa ravnom staklenom površinom
Idi do proizvoda
Prozori za ravne krovove sa zakrivljenim staklom
Idi do proizvoda
Roletna za zaštitu od toplote (MSU)
Idi do proizvoda