{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije: Robert Čmielecki
Uživajte u pogledu na oblake u sopstvenom domu

Zamislite da ležite na cvetnoj livadi, gledate oblake ili zatvorenih očiju osećate sunce koje jezdi po nebu. Zar vas to ne bi oslobodilo stresa i nervoze modernog života? Sada zamislite da istu povezanost s prirodom osećate u svom domu! To je san koji je podstakao projekat izgradnje doma u Poljskoj kojeg odlikuju sjajan dizajn i pažljivo planiranje. Ova prostrana kuća sa korisnim potkrovljem je zasnovana na zasebnom arhitektonskom projektu koji se ističe jedinstvenom funkcionalnošću proisteklom iz kombinovanja tradicionalnog oblika i modernih crta. Kuća koristi prednosti prirodnog okruženja i orijentacije, pa sunčeva svetlost prodire u celu kuću tokom dana i preplavljuje je.
Prozori u svim enterijerima, uključujući i prostor iznad stepeništa, doprinose zdravlju i blagostanju vlasnika, a moderno solarno rešenje pomaže da računi za struju budu iznenađujuće niski.

Prozori omogućavaju povezanost sa prirodom

U potkrovlju se nalaze dve spavaće sobe, sa zanimljivom kombinacijom VELUX krovnih prozora i prozora ugrađenih u podupirući zid. Kombinacija vertikalnih i krovnih prozora od borovine na krovu pod nagibom omogućava bolji pogled i više dnevne svetlosti. Prozori se savršeno uklapaju u moderan, jednostavan skandinavski stil i pružaju neverovatan pogled čak i iz kreveta. Vizuelno čine dizajn zanimljivijim i daju ovom tihom domu osećaj povezanosti s prirodom, obezbeđujući smirujući i opuštajući ambijent.

Fotografije: Robert Čmielecki

„Male sobe u potkrovlju deluju veće zahvaljujući krovnim prozorima, a pogled na zelenilo donosi dobro raspoloženje.“

Fotografije: Robert Čmielecki
Ne samo dobro osvetljen dom, već i dom sa manje troškova

Pored lepih spavaćih soba. veliko i dobro osvetljeno kupatilo je jedan od najlepših delova kuće. Naravno, prilikom projektovanja tih veličanstvenih delova nije se razmišljalo samo o lepoti, već i o smanjenju troškova. Svi znamo da previše vlage i buđ loše utiču na naše zdravlje, a pošto je kuća projektovana kao dugotrajna stambena zgrada, razmatrana su samo rešenja koja bi bila funkcionalna godinama. Zato su u tim prostorijama ugrađeni VELUX prozori od drveta premazanih bezbojnim lakom.

Fotografije: Robert Čmielecki
Raspoložena i odmorna jutra

VELUX krovni prozori u kupatilu imaju nekoliko svrha: pomažu da se prostor provetri i sprečavaju pojavu buđi. Naravno, i šminkanje bez greške i brijanje su mnogo lakši uz prirodno osvetljenje. Ali vlasnici najviše uživaju u tome što dan počinju odmorniji i raspoloženiji kada se tuširaju u ovom lepom i svetlom kupatilu. „Kao da se kupamo sunčevom svetlošću!“, kaže jedan od vlasnika, „Nemoguće je završiti tuširanje bez osmeha i realno, zar to nije najbolji početak dana?"

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX vertikalno rešenje (VFE)
Idi do proizvoda
Siesta unutrašnje roletne (DKL)
Idi do proizvoda

Spoljašnje roletne soft (SSS)
Idi do proizvoda