Želite da zamenite krovni prozor?

VELUX funkcija za pronalaženje zamenskih krovnih prozora.

Kako da odaberem pravi krovni prozor?

Naš jednostavan vodič vodi vas kroz pet najvažnijih stvari koje treba razmotriti prilikom odabira novog krovnog prozora.

 • Opšta preporuka glasi da zastakljena površina sobe iznosi najmanje 10% ukupne površine kako bi se obezbedila maksimalna količina dnevne svetlosti. Spremni smo da vam pomognemo pri izboru odgovarajuće veličine VELUX krovnog prozora za vašu sobu.

 • Naši krovni prozori koriste se na tri načina, koji zadovoljavaju i najrazličitije potrebe. Sve se svodi na to gde biste želeli da postavite novi VELUX krovni prozor.

 • Svi VELUX krovni prozori serijski imaju dvostruko staklo, a po potrebi lako možete da nadogradite na trostruko staklo. Bez obzira na vašu potrebu, sigurni smo da ćemo pronaći pravo staklo za vaš krovni prozor.

 • Nudimo različite vrste premaza okna krovnih prozora: beli poliuretan i proziran lak. Oba modela prozora su dobra za određeni tip sobe, a mi ćemo vam pomoći da izaberete odgovarajući.

 • Dodajte VELUX siesta roletne, spoljne mrežice ili spoljašnje roletne kako biste u potpunosti iskoristili benefite novog, krovnog prozora. Bilo da želite da se dobro naspavate ili da blokirate sunce, naša dodatna oprema je savršen dodatak za vaš novi krovni prozor.

Otvaranje krovnog prozora


Vaš zamenski krovni prozor može se konfigurisati na različite načine: 

 • Krovni prozori sa središnjim vešanjem krila i gornjim upravljanjem – obezbedite odličan pogled na okolinu i uredite prostor tako da možete postaviti nameštaj ispod.

 • Krovni prozori sa središnjim vešanjem krila i donjim upravljanjem – za sobe sa višim parapetnim zidom, radi maksimalne udobnosti otvaranja.

 • VELUX na elektro i solarno upravljanje – Upravljajte krovnim prozorom daljinskim upravljačem ili automatski pomoću VELUX ACTIVE CONTROL aplikacije with NETAMO, za regulisanje unutrašnje klime pomoću pametnog telefona. Ovo je idealno za krovne prozore koji su u vašem potkrovlju jako visoko i van domašaja.

 • VELUX App Control – možete upravljati svim svojim VELUX krovnim prozorima na elektro i solarno upravljanje, unutrašnjim i spoljašnjim roletnama po želji, i to sve sa mobilnog telefona.

Prava količina dnevnog svetla


Projekat zamene predstavlja odličnu priliku za ugradnju više prozora, jer dovoljno je samo napraviti veći otvor u krovu. Sa većim brojem krovnih prozora poboljšavate i uslove prirodnog svetla u prostoriji. Ako ukupna površina stakala bude jednaka najmanje 10% površine sobe, obezbedili ste dovoljno prirodnog svetla za dnevne aktivnosti. Uz dodatne prozore dobijate prostraniji enterijer kako biste maksimalno iskoristili postojeće prostorije za rad, te bolji pogled napolje kako biste uneli još više prirode u svoj dom. 

Unutrašnji završni sloj


U ponudi imamo dve različite vrste unutrašnje obloge za krovne prozore:

 • Beli poliuretan – Odaberite prozor sa premazom od belog poliuretana, kako biste imali izdržljiviju površinu, koja je otporna na vlagu i lako se briše. Idealna je za sobe sa visokom koncentracijom vlažnosti, kao što su kuhinje ili kupatila, a uklapa se i u dečiju sobu i spavaću sobu.

 • Borovina – Borovina sa providnim lakom u tri sloja, koji ima isti kvalitet kao i naš standardni završni sloj, ali bez površine ofarbane u belo. Pruža prirodnu oblogu koja se savršeno uklapa u prirodne enterijere, dnevne i spavaće sobe.

Unutrašnje i spoljašnje roletne


Na kraju, ali ne i najmanje važne, naše unutrašnje i spoljašnje roletne. VELUX roletne dodaju novu dimenziju prilagođavanja i udobnosti u potkrovlju, a lako ga možete ugraditi vi ili majstor za ugradnju.

 • Siesta roletne – Obezbedite maksimalan efekat zamračenja za dobar san u spavaćoj sobi ili popodnevnu dremku u dnevnoj sobi.
 • Spoljne mrežice – Sprečite sunčeve zrake da dođu do krovnog prozora kako bi vaš dom ostao prijatan u sunčanim danima.
 • Spoljašnje roletne – Obezbedite zaštitu od spoljašnjih uslova za potpuni mir u vašem domu.

Majstor ugrađuje novi VELUX krovni prozor na krovu sa crnim crepom.