Šta treba uzeti u obzir prilikom planiranja krovnih prozora u vašem domu?

1. Položaj prozora može uticati na osvetljenost prostorija

Delovanje dnevne svetlosti u vašem doma može se poboljšati brojem krovnih prozora i njihovim položajem. U sličnim uslovima, krovni prozori obezbeđuju najmanje dvostruko više svetlosti od vertikalnih prozora iste veličine. Osim što pružaju više dnevne svetlosti, pokazano je da krovni prozori daju veće osvetljenje zidovima i smanjuju rizik od odsjaja.

Pozicioniranje i kombinacija prozora će uticati na distribuciju dnevne svetlosti i pogled na okolinu. U različitim prostorijama prozori se mogu postaviti na različitim visinama jer se mogu otvarati ručno ili električno pomoću daljinskog upravljača. U zavisnosti od postavljanja krovnih prozora i nagiba krova, možete odabrati krovne prozore sa gornjim ili centralnim vešanjem.

2. Materijali prozora mogu se razlikovati od sobe do sobe

Izbor materijala za krovne prozore je posebno važan u prostorijama kao što su kupatilo i kuhinja, gde bi prozori mogli da se oštete usled veće vlage i temperaturnih promena. Za takve prostore preporučljivo je izabrati poliuretan koji je manje osetljiv na vlagu

3. Toplotni komfor

Da li ste znali da sa pravilnim postavljanjem krovnih prozora možete postići toplotnu udobnost u sva četiri godišnja doba, pa čak i živeti bez sistema za klimatizaciju? Dobijte besplatnu energiju i toplotu od sunca uz više sunčeve svetlosti zimi, a leti se pobrinite da imate hladne sobe uz veštu primenu roletni. Na ovaj način ćete se osećati dobro u svom domu i uštedeti mnogo energije.

4. Obnovljiva energija za vaš dom

Postavljanje krovnih prozora mora biti prilagođeno obliku krova. Sa raznim rešenjima i kombinacijama krovnih prozora, možete ih lako uskladiti sa postavljanjem fotonaponskih panela i proizvoditi sopstvenu obnovljivu energiju za svoj dom bez žrtvovanja vašeg životnog standarda.

Koje vrste krovnih prozora vam najviše odgovaraju?

Bezbroj rešenja može da se uklopi sa svakim krovom i sobom i pretvoriti vaš novi dom u dom iz snova. Saznajte koji tip krovnog prozora vam najviše odgovara.

Iskoristite svoje nove krovne prozore na najbolji način

Kombinacijom dva ili više krovna prozora možete kreirati prostrane prostorije sa više svetla i odličnim pogledom!

Otkrijte nova iskustva i dimenzije svog novog doma sa VELUX krovnim balkonom.

Od neba odozgo do živog uličnog života. Sa VELUX kombinacijama prozora u obliku slova L, možete videti sve.

Sa VELUX krovnom terasom i prozorom, vaša dnevna soba i terasa se spajaju u jedan prelep prostor.