Da li razmišljate o novim prozorima u kupatilu? Evo zašto su krovni prozori sjajna ideja

Kupatilo je zapuštena prostorija u mnogim domovima. Možda već znate da provodimo čak polovinu svog života u spavaćim sobama, pa da li ste razmišljali koliko svog života provedete u kupatilu?

3 razloga zašto bi trebalo da ugradite krovne prozore u svom kupatilu

Opšta procena je da provodite 1 sat i 42 minuta nedeljno u svom kupatilu. Samo ovo je odličan razlog da svoje kupatilo transformišete u privlačno i udobno mesto u kome uživate da provodite vreme.

Kada kreirate prelepo kupatilo, krovni prozori su odličan dodatak.

Prirodno osvetljenje bez žrtvovanja privatnosti

Krovni prozor će vam pružiti potpunu privatnost kada je postavljen visoko na krovu. Nudi više privatnosti i udobnosti u kupatilu od tradicionalnih vertikalnih prozora.

Čini prostor vizuelno većim

Kupatilo je retko jedna od najvećih prostorija u kući. Verovatnije je da je kupatilo jedna od manjih prostorija i stoga može biti izazovna prostorija za uređenje i osvetljenje. Sa krovnim prozorom možete rešiti oba problema. Visina i položaj krovnog prozora učiniće da soba izgleda prostranije. Ako je prozor integrisan u krov, prirodna dnevna svetlost će preplavito kupatilo, dajući mu privlačan izgled i prozračnu atmosferu.

Svež vazduh i ventilacija

Kada se tuširate, kupatilo postaje vlažno i ispunjeno parom, što čini svež vazduh i odgovarajuću ventilaciju neophodnim. Klima u kupatilu pati kada je slabo provetreno. Veliki prozor u kupatilu koji možete otvoriti nakon tuširanja omogućiće cirkulaciju vazduha za bolji ambijent u zatvorenom prostoru.

Izaberite prave prozore za vaše kupatilo

Kada je u pitanju odabir pravih prozora za kupatilo, mnogo toga treba uzeti u obzir. Ako je krajnji cilj da dobijete više dnevne svetlosti u vašem kupatilu, onda morate da razumete orijentaciju sobe. Sa ovim znanjem, možete izračunati optimalan položaj prozora. Kada je u pitanju ventilacija, visoko postavljen krovni prozor može da hvata više vazduha, omogućavajući poboljšanu cirkulaciju.

Električni krovni prozori – lak pristup prirodnom dnevnom svetlu

Krovni prozori na električni ili solarni pogon su savršeno rešenje za manja kupatila. Usko ili malo kupatilo može da daje osećaj skučenosti. Da bi se ovo sprečilo, prozor može otvoriti prostor, ali mora biti postavljen na odgovarajućoj visini radi potpune privatnosti. Ovde dobro dolazi krovni prozor na solarni ili električni pogon, jer ćete moći da ga otvarate i zatvarate na daljinu, koristeći zidni prekidač ili svoj telefon.

Uverite se da vaši krovni prozori mogu da podnesu paru!

Kada ugrađujete krovni prozor, uverite se da ste izabrali pravu unutrašnju završnu obradu za svoju prostoriju. Sve te tople kupke mogu učiniti kupatilo veoma vlažnim prostorom, pa razmislite o izboru krovnog prozora sa poliuretanskom završnom obradom otpornom na vlagu. VELUX beli poliuretanski krovni prozor sa ima modernu belu završnu obradu koju ćete lako održavati, čistiti i držati suvim.

Roletne

Kada su u pitanju prozori, privatnost je uvek na umu. Ako prozor vašeg kupatila ima vidno polje na okolinu, izaberite naše venecijanere. Diskretni su, pružajući vam privatnost u vašem kupatilu. Naši venecijaneri su otporni na vlagu, što ih čini savršenim za kupatilo.

VELUX ACTIVE sa NETATMO – kontrolišite svoje prozore i unutrašnju klimu

VELUX ACTIVE je naše pametno automatizovano rešenje za kontrolu unutrašnje klime za upravljanje vašim VELUX solarnim i električnim krovnim prozorima i roletnama.

VELUX ACTIVE vam daje pregled kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i prati temperaturu, vlagu i nivoe CO2 kako bi osigurao da se vaš prostor redovno provetrava.

Opšta procena je da provodite 1 sat i 42 minuta nedeljno u svom kupatilu. Samo ovo je odličan razlog da svoje kupatilo transformišete u privlačno i udobno mesto u kome uživate da provodite vreme.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.