Osvetljenje sobe za decu: koristite dnevnu svetlost

Inspirišete rast, učenje i kreativnost kada ugradite krovne prozore u sobu vašeg deteta. Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san dece, pomoći im da se koncentrišu i stvoriti zdravo okruženje za igru u godinama koje dolaze. Ako želite da napravite zabavnu i inspirativnu sobu za svoju decu, maksimalno iskoristite svoj „peti zid“ (tj. plafon) tako što ćete postaviti krovni prozor kako biste njihovom prostoru dali najbolje moguće osvetljenje.

3 razloga da dizajnirate dečiju sobu sa dnevnim svetlom

Postoji mnogo dobrih razloga zašto ćete voleti krovne prozore u svojoj dečijoj sobi. Hajde da ih pogledamo:

1. Promovišite zdravlje očiju

Da li znate da dnevna svetlost podstiče razvoj očiju kod dece i mladih? Okružujući svoju decu sa što je moguće više dnevne svetlosti od malih nogu, možete im pomoći da razviju zdrave oči.

2. Bolji san

Sunčeva svetlost pomaže da se postavi cirkadijalni ritam tela (ciklus spavanja/budnosti) i omogućava mozgu da nauči kada je vreme da zaspimo i da se probudimo. Pomozite svojoj deci da bolje spavaju tako što ćete dizajnirati sobu sa dnevnim svetlom.

3. Podstiče zdrav rast

Izlaganje dnevnoj svetlosti ima mnogo neverovatnih prednosti, kako fizičkih tako i mentalnih. Dnevna svetlost takođe utiče na proizvodnju serotonina, što je povezano sa osećajem blagostanja i sreće kod dece.

Izaberite prave krovne prozore za dečiju sobu

U zavisnosti od vaših želja i potreba, možete birati između širokog spektra krovnih prozora za vašu dečiju sobu. Evo svega što treba da znate:

Krovni prozori sa središnjim vešanjem

Naši krovni prozori sa središnjim vešanjem savršeni su za dečiju ili tinejdžersku sobu. Čak i sa igračkama ili nameštajem postavljenim ispod, prozor se može lako otvoriti i zatvoriti pomoću gornje kontrolne trake. VELUX krovni prozori sa središnjim vešanjem daju vam svež vazduh na dohvat ruke.

Prozor do prozora

Dajte svojoj deci najbolju početnu tačku sa našim rešenjem prozor do prozora. Ovo jedinstveno postavljanje krovnih prozora će udahnuti novi život svakoj prostoriji i maksimizirati količinu dnevne svetlosti u prostoriji. Otvorite širok pogled i dozvolite vašoj deci da budu inspirisani okolinom dok provode vreme u sobi.

Fiksne kombinacije

Da li ste znali da možete kombinovati kose krovne prozore sa vertikalnim prozorima da biste uneli dvostruko više dnevne svetlosti? Povezivanjem krovnog prozora sa fiksnim prozorom ispod, možete na siguran način otvoriti dečiju sobu većem pogledu.

Krovni prozori za ravan krov

Malo stvari je inspirativno koliko i priroda! Sa krovnim prozorima za ravne krovove, možete dozvoliti da dnevna svetlost sija odozgo kao da dolazi kroz portal u drugi svet. Dajte svojoj deci dar inspiracije sa čistim pogledom na nebo.

Roletne

Kad ste već kod toga, ne zaboravite na roletne i druge dodatke kako biste poboljšali doživljaj vaše dece u svojoj sobi:

  • Roletne za zamračivanje: Pružite svojoj deci najbolju moguću osnovu za dobar san tako što ćete ulagati roletne za zamračivanje za vaše VELUX krovne prozore.

  • Zaštita od insekata: Ne postoji ništa gore od buđenja sa ujedima insekata. Sa komarnikom, vi i vaša deca ste zaštićeni. Zaštita od insekata je idealna za spavaće sobe i omogućava vam da uživate u dobrom snu bez insekata.

  • Zaštita od toplote: Vaša deca mogu da se igraju u savršenoj unutrašnjoj klimi sa roletnama protiv toplote

VELUX ACTIVE: promoviše bolji kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru

Omogućite svojoj deci najbolje uslove za igru i kreativnu stimulaciju uz VELUX ACTIVE sa Netatmo kompletom. Povežite svoje VELUX krovne prozore i roletne na VELUX ACTIVE pomoću Netatmo kompleta za automatsku, senzornu kontrolu temperature, vlage i nivoa CO2.

Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san dece, pomoći im da se koncentrišu i stvoriti zdravo okruženje za igru u godinama koje dolaze.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.