Ideje za dečije sobe - stvorite savršen prostor za svoju decu

Stvaranje zabavne i inspirativne sobe za vaše dete je uzbudljiv proces i za roditelje i za decu. Postoji mnogo stvari koje možete učiniti da pretvorite sobu vašeg deteta u kreativan i funkcionalan prostor.

Dečija soba treba da ohrabri rast i učenje, i naravno, da podstakne mnogo smeha. Postoji toliko mnogo kreativnih rešenja; može biti teško izabrati! Olakšali smo vam ovim idejama za dečiju sobu.

5 saveta kako da stvorite živahan i razigran prostor za svoje dete

Obojite sobu omiljenom bojom vašeg deteta

Počnimo sa najlakšim: boje! Vaše dete verovatno ima omiljene. Naslikajte mural planinskog venca, oblaka, životinja ili pejzaža. Pokrijte sobu bojama i stvorite prijatnu atmosferu. Izaberite delikatne tonove, tako da soba ostane svetla i otvorena. Nijanse žute su veseli i okrepljujući izbor.

Izaberite zabavne tapete

Ukrasite šarmantnim i živahnim tapetama. Postoje neograničene mogućnosti da uradite nešto zabavno i jedinstveno. Ako izaberete nešto svetlucavo ili blistavo, razmislite o tome da ga držite na jednom zidu.

Budite kreativni (zid od krede, tabla sa klinovima, bavite se hobijima)

Ako vaše dete voli da crta po zidovima, zašto ne napravite tablu za krede? To je krajnja sloboda za dete: crtanje šta god želi u svim duginim bojama. Druga opcija je zid plute. Ovo je fleksibilan način da dozvolite svom detetu da odluči kako želi da ukrasi svoju sobu.

Iskoristite njihove hobije i budite kreativni. Zabavno je za sve!

Izložite njihova umetnička dela

Neka vaše dete bude zvezda njihove galerije. Izložite njihove crteže na zidovima i vidite ponosni izraz na licu vašeg deteta. Obojite okvire i ukrasite ih školjkama, testeninom ili šljokicama!

Budite kreativni sa policama i skladištem

Budite kreativni sa policama i skladištem. Napravite, ofarbajte i ukrasite svoje police i sistem za skladištenje. Istaknite svoje „uradi sam“ veštine i dozvolite deci da pomognu!

3 prednosti sunčeve svetlosti

Sunčeva svetlost nas čini srećnijim

Sunčeva svetlost poboljšava raspoloženje, pomaže koncentraciju tokom učenja i reguliše cirkadijalni ritam.

Zato nas sunčeva svetlost čini srećnijima, pametnijima i zdravijima. Uredite prostor za igru ili učenje blizu prozora, u dobro osvetljenom prostoru.

Spavajte bolje

Deca tokom dana obavljaju mnogo aktivnosti. Kvalitetan san je neophodan ; potrebno im je 9 - 13 sati sna dnevno, u zavisnosti od starosti. Izlaganje prirodnom dnevnom svetlu i kvalitetan san idu ruku pod ruku. Visok nivo dnevne svetlosti omogućava nam da regulišemo ciklus spavanja/budnosti i nivoe koncentracije. Smanjeni nivoi svetlosti uveče i tamna soba promovišu san noću.

Zdrava klima u zatvorenom prostoru

Pravilna ventilacija je važna za održavanje dobrog kvaliteta unutrašnje klime. Svež vazduh ima širok spektar prednosti: čini da se osećamo srećnije, jača naš imuni sistem i pomaže našem mozgu da bolje funkcioniše. Sa krovnim prozorima, moguće je poboljšati protok svežeg vazduha u vašem domu otvaranjem prozora na suprotnim stranama sobe. Svež vazduh je jednostavan način da se obezbedi zdravo okruženje u zatvorenom prostoru.

Napravite zdrav prostor pun svetlosti sa VELUX krovnim prozorima

Osvetlite i zaštitite njihovu privatnost

Postavljanje krovnih prozora u spavaću sobu vašeg deteta je fantastičan način da unesete dnevnu svetlost. Ne samo da vam ovo može uštedeti dragoceni zidni prostor gde bi tradicionalni prozori mogli da sede, već je i krovni prozor postavljen tako da uhvati više dnevne svetlosti dok se sunce kreće tokom dana, što znači da će soba vašeg deteta biti prirodno osvetljena tokom više sati u dana. Krovni prozori su takođe odlični za dopuštanje svetlosti bez žrtvovanja previše privatnosti – jer se mogu postaviti više na zidu.

Postavite roletne za dobar san

Iako je dnevna svetlost odlična tokom celog dana, ne želite da ometa san vašeg deteta prerano ujutru! Svi VELUX krovni prozori mogu da se ugrade sa zamračenim roletnama kako bi se soba držala u gotovo potpunom mraku dok ne dođe vreme za buđenje. VELUX roletne za zamračivanje su takođe dostupne na električni i solarni pogon ako su vaši krovni prozori van vašeg domašaja.

Dečija soba treba da ohrabri rast i učenje, i naravno, da podstakne mnogo smeha. Postoji toliko mnogo kreativnih rešenja; može biti teško izabrati!

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.