Razmišljate o zameni krovnih prozora?

Da li je vreme za zamenu krovnih prozora? To je dobro pitanje i ponekad je teško odgovoriti na njega. Vaši krovni prozori mogu izgledati kao da su u dobrom stanju, ali su izloženi velikom stresu; moraju da podnesu ledenu hladnoću i veliki sneg zimi, i da izdrže vrelinu leti, plus vetar, kišu, oluje i grad.

Očigledno, VELUX krovni prozori su napravljeni da traju, tehnologija i standardi su se ogromno razvili tokom proteklih nekoliko decenija, a da bi imali siguran i energetski efikasan prozor, stručnjaci savetuju da ih zamenite ako su stariji od 20 godina. Ako pratite naš vodič, možete biti sigurni da ćete imati jednostavan proces zamene krovnih prozora i rešenje koje ćete dugo voleti!

Zamena krovnog prozora NIJE "uradi sam" projekat!

Iako je zamena krovnog prozora lakši proces nego što se misli, to je i dalje profesionalni posao, pa vas molimo da spustite merdevine i dleto i potražite iskusnog instalatera koji preporučuje VELUX! Profesionalni instalater može da zameni stari krovni prozor za samo jedan dan.

VELUX profesionalci će vam pomoći da odaberete pravi tip prozora, a možda će vam čak i savetovati da instalirate više krovnih prozora koji će – propuštanjem više dnevne svetlosti – učiniti sobu najboljim mestom za život/rad/igranje. VELUX profesionalci će vam pomoći da pronađete najpogodnje opcije za rad, vrstu zastakljivanja, unutrašnju završnu obradu i dodatke koji vaš dom čine još udobnijim! Ako ste spremni da kontaktirate VELUX za profesionalni savet, to možete učiniti ovde, odmah.

Kako biste želeli da zamenite svoje krovne prozore? Krenite pažljivo.

Postoje tri tipa procesa zamene krovnih prozora zasnovanih na vašim starim prozorima i idejama za vaš prostor - profesionalni instalater će odmah znati i reći vam koji je najpogodniji za prostoriju.

Zamena krovnih prozora uz zadržavanje obloge oko prozora je najbrže i najjednostavnije rešenje jer na taj način gipsane zidne obloge oko prozora i površine u unutrašnjosti ostaju nepromenjene. Ovo funkcioniše samo u slučaju da su stari i novi krovni prozori iste marke. Ako se stari VELUX krovni prozor zameni novim, pa čak i uz ovu najjednostavniju opciju zamene, u nekim slučajevima se prozoru može dodati toplotna izolacija.

Da li je vaš krovni prozor drugog brenda? Nema problema, lako se može zameniti novim VELUX prozorom tako što se delimično zahvati u postavu kada se uklanja samo gornji deo trenutne postave. Ova alternativa ima mnoge prednosti jer se novi krovni prozor može ugraditi dublje u krovnu konstrukciju, čime se poboljšava njegova toplotna izolacija. Nakon otvaranja prostora za montažu, lako je moguće dodati još jedan prozor da biste dobili više dnevne svetlosti.

Treća opcija zamene krovnog prozora je intervencija u oblozi i dodavanje izolacionih proizvoda. Ovo je odlična opcija za poboljšanje svih slojeva izolacije - u stvari, ovo je najbolji izbor. Takođe, ovo je najbolja opcija ako želite da ugradite više krovnih prozora, u slučaju da želite više dnevne svetlosti u prostoriji. VELUX izolacioni okvir obezbeđuje precizno i bezbedno prijanjanje na krovnu konstrukciju, dok parna barijera sprečava kondenzaciju u krovnoj konstrukciji.

Izaberite unutrašnje armature prema vašoj konačnoj ideji!

VELUX rešenja

Uvek je dobra ideja zamisliti našu završenu prostoriju iz snova i izabrati unutrašnju armaturu koja se savršeno uklapa u nju. Sa VELUX-om, to je veoma lako!

Elegantna bela varijanta završne obrade za prozor koja ne zahteva održavanje ima ekskluzivnu strukturu sastavljenu od drvenog jezgra i ubrizganog poliuretanskog omotača i neosetljiva je na vlagu i temperaturne varijacije. Zbog svoje izuzetne izdržljivosti tokom vremena, ova završna obrada je skoro neophodna ako planirate zamenu krovnog prozora u kupatilu ili kuhinji; ali se preporučuje i za druge prostorije u kući jer se njegova bela boja uklapa u svaki stil sobe. Krovni prozori u varijanti od potpunog drveta su premazani prozirnim lakom na bazi vode koji štiti drvo od prljavštine i vlage. Ova završna obrada može biti idealna za prirodna okruženja, a takođe se savršeno uklapa u sobe u rustičnom stilu.

Izolacija je kritični faktor

Kada birate svoj novi krovni prozor, imajte na umu da moderni krovni prozori omogućavaju stvaranje udobnijeg i energetski efikasnijeg doma!

3-struko staklo (koje je sada standardno za sve VELUX krovne prozore) smanjuje gubitak toplote i termalne mostove što rezultira u toplijim unutrašnjim temperaturama zimi, a hladnijim leti. Sobe sa boljom izolacijom će takođe smanjiti vaše račune za struju. Za povećanu udobnost, možete odabrati krovne prozore sa 3-strukim staklom koje smanjenju buku koju proizvodi kiša i sa premazom koji se lako čisti, a koji pruža jasniji pogled kroz prozor i traje duže.

Maksimalna udobnost pod vašim novim krovnim prozorima

Za maksimalnu udobnost, opremite svoje krovne prozore roletnama! Zatamnjujuće, plisirane, venecijanske, protiv pregrevanja. . . postoje mnoge mogućnosti za roletne koje se mogu postaviti unutra ili spolja. VELUX spoljni proizvodi vam pomažu da zaštitite svoj dom od pregrevanja tokom leta. Spoljne roletne blokiraju sunčeve zrake pre nego što uđu u vaš prostor i omogućavaju vam da stvorite ugodnu unutrašnju temperaturu tokom cele godine. VELUX energetske roletne su dobar izbor ako želite da pojačate toplotnu izolaciju za zimu, bez žrtvovanja estetike, a roletne za zamračivanje su šampioni „mirnih noći“ i važna su tačka za razmatranje jer obezbeđuju ogromno zamračenje u prostoriji.

Kada je maksimalna udobnost u pitanju, ne zaboravite da možete izabrati i automatizovane krovne prozore i dodatke kojima VELUX ACTIVE upravlja na jednostavan način!

Ako razmišljate o zameni krovnog prozora, planirajte da imate dodatne ili veće krovne prozore kako biste maksimalno iskoristili prirodno dnevno svetlo; možete brzo i lako saznati o odgovarajućim rešenjima za kombinovanje prozora onlajn.

Pročitajte još članaka

VELUX rešenja za krovne prozore imaju dodatne pogodnosti

Proverite šta su!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.