Mala renoviranja za energetski efikasne domove

Pored vidljivih efekata klimatskih promena, sada moramo da se nosimo i sa naglim porastom cena energije, tako da je ušteda energije postalo dominantno pitanje u domaćinstvima. Energetska efikasnost znači da koristimo manje energije za obavljanje istog zadatka ili za postizanje istog rezultata. Pogledajte naše savete o tome kako da ostanete na energetski efikasnoj strani života.

Uštedite energiju, uštedite novac

Da biste smanjili troškove komunalija, morate ili smanjiti potrošnju energije ili optimizovati objekte u svom domaćinstvu. Koji god način da koristite, štedite energiju i novac. Ovo je glavni pokretač pisanja ovog članka: da podelimo neke trikove koji će vam pomoći da istražite kako da vaš dom funkcioniše na energetski efikasnijem nivou.

Šta su energetska efikasnost i očuvanje energije?

Termin „energetska efikasnost“ se odnosi na uređaje koji pomažu u smanjenju potrošnje energije. Često se pominje zajedno sa uštedom energije.

Ušteda energije je praksa korišćenja manje energije da bi se uštedelo više novca i istovremeno smanjio negativan uticaj na životnu sredinu. Ušteda energije podrazumeva korišćenje manje gasa, struje i drugih izvora energije koje kupujemo od komunalnih preduzeća. Moramo imati na umu da su resursi naše planete ograničeni, a u međuvremenu, ne možemo zaboraviti ni energetsku krizu sa kojom se danas suočavamo.

Kućna prepravke za uštedu energije

Ogromni računi za komunalne usluge stižu i stižu iako se trudite da uštedite energiju. Jeste li to iskusili? Ugasite ili smanjite grejanje i ugasite svetla kada izađete iz kuće, zatvorite prozore i podesite temperaturu u prostoriji na normalan nivo. Ali ipak . . . Šta onda nije u redu? Zašto plaćate bogatstvo? Pravi problem je izvan ovih logičkih mera. Dakle, hajde da zaronimo dublje u ovo pitanje i pogledamo neke druge primere očuvanja energije, one o kojima se ne govori često.

Izolacija svuda: zidovi, pod, plafon, krov

Izolacija je iznad svih drugih rešenja kada je reč o uštedi energije. Kroz izolaciju, možete zadržati prijatnu temperaturu unutra, a nepodnošljivu vrućinu spolja. Ovo će dovesti do pozitivnih promena u vašem opštem raspoloženju i negativnih promena u vašem računu za grejanje. Ako se spremate da napravite neka poboljšanja u tom smislu, treba da znate da niste sami. Možete dobiti stručnu pomoć. Prvo, trebalo bi da prikupite sve informacije o vašem objektu—kada je izgrađen, koju vrstu energetskog pregleda ima, itd.—a zatim bi trebalo da se konsultujete sastručnjacima za izolaciju.

Zamena prozora i krovnih prozora

Ako ste se uverili da izolacija nije jedini problem, postoji dobra druga pretpostavka: prozori, krovni prozori! Ako vam je leti u kući prevruće, a zimi prehladno, obratite pažnju na toplotnu izolaciju prozora i krovnih prozora. Krovni prozor može dobro da funkcioniše i nosi svoje prednosti decenijama, ali ako su vaši krovni prozori stariji od toga, toplo se preporučuje da kontaktirate vrhunsku kompaniju stručnjaka za krovne prozore, VELUX. Imajte na umu to da je zamena krovnog prozora mali poduhvat kada je u pitanju renoviranje doma, dolazi bez ili sa minimalnom prašinom i VELUX preporučeni profesionalci su tu da pomognu od početka do kraja.

Ako izaberete VELUX, možete izabrati tačno pravo rešenje za zamenu prozora, rešenje rađeno po meri uz pomoć instalatera koje preporučuje VELUX. Možete odabrati model koji odgovara svim vašim potrebama i na kraju uštedeti energiju i novac. Ali to nije sve! Novi krovni prozori nude nove mogućnosti izvora svetlosti. . . zašto ne ugraditi još više krovnih prozora? Ako ste u nedoumici, uvek se možete obratiti VELUX profesionalcima za savet.

Nove perspektive krova: bezbednost, dnevno svetlo, svež vazduh i energetska efikasnost

Zamena krovnih prozora — i renoviranje potkrovlja uopšte — je pristupačno rešenje što se tiče opcija za uštedu energije. Krovni prozori su korisni u svim godišnjim dobima. Sa VELUX roletnama je lako održavati toplotu unutra zimi; s druge strane, možete se zaštititi od vrelih letnjih dana. Da li biste želeli da saznate više o tome šta možete da uradite?

Solarni kolektori i solarni paneli

Solarni paneli su odlično rešenje za uštedu energije, iako bi to mogla biti velika suma novca za jednu potrošnju. Dobra vest je da ne morate da birate između solarnih panela i krovnih prozora! Sa dobrim dizajnom, i prozori i paneli zajedno se dobro uklapaju u vaš krov.

Promena sistema grejanja

To je opcija, da, energetski efikasno grejanje prostora je dobra investicija, ali je verovatno i najskuplje i najradikalnije rešenje na našoj listi.

Dakle, ovo je bio naš meni za uštedu energije i energetsku efikasnost. U svakom slučaju, planirate da počnete, VELUX je kompanija koju treba da kontaktirate. VELUX ne nudi samo krovne prozore kao takve, već i kompletne pakete sa važnim detaljima koji štede energiju, pa čak i dodatke kao što su roletne za potpunu udobnost u zatvorenom prostoru.

Pročitajte još članaka

VELUX rešenja za krovne prozore imaju dodatne pogodnosti

Proverite šta su!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.