Ponovo zamislite svoju dnevnu sobu sa ovim idejama za renoviranje

Dnevna soba je centar doma. Tu provodimo većinu vremena kod kuće – od druženja sa porodicom i prijateljima do sklupčanja na sofi da gledamo omiljenu TV seriju. Neophodno je maksimalno iskoristiti ovaj prostor, posebno ako renovirate! Evo liste ideja koje će vam pomoći da planirate renoviranje dnevne sobe.

Dizajnirajte dnevnu sobu svojih snova

Ako ste kao većina nas, želite da vaša dnevna soba bude svetla i otvorena, kao i udobno mesto za okupljanje. Ali kako bi trebalo da izgleda? Kako stvarate optimalno okruženje za zajedničko druženje? Šta je sa budžetom za renoviranje? Dizajnirajte svoju dnevnu sobu iz snova sa ovim idejama:

Koje su vaše želje i potrebe?

Pre nego što započnete renoviranje dnevne sobe, počnite tako što ćete napraviti listu svojih želja i potreba. Možete koristiti svoju trenutnu dnevnu sobu kao polaznu tačku: šta vam se u njoj sviđa, šta želite da promenite i šta možete sačuvati?

Vaša dnevna soba treba da bude prilagođena vašem životnom stilu. Kada pravite listu svojih prioriteta, ne zaboravite da planirate podove, osvetljenje, nameštaj i elektroniku – i audio i vizuelu.

Odlučite se za stil dizajna enterijera

Dizajn enterijera ima moć da učini prostore privlačnijim i poboljšaće vaš prostor tako što će ga učiniti boljim za njegovu svrhu. Kada je prostor dobro dizajniran, on ne samo da izgleda dobro; osigurava da sve u prostoriji služi svojoj funkciji.

Možda razmislite o preuređenju svoje dnevne sobe oko specifičnog stila dizajna enterijera. Unapredite svoj prostor elegantnim minimalističkim stilom, dajte mu moderan osećaj sa oštrim linijama i jednostavnom paletom boja ili idite na klasičniji izraz sa dubinom, slojevitošću i dimenzionalnošću. Stil dizajna enterijera je savršen način da pokažete svoju ličnost i odlična polazna tačka za vaš izbor nameštaja i boja.

<

Razmislite o svom planu renoviranja... i budžetu

Bilo da renovirate dnevnu sobu ili drugu prostoriju u kući, uvek imajte plan i budžet.

Ako sami radite renoviranje, ostavite više vremena za svaki korak i razmislite o angažovanju profesionalaca za tehničke poslove kao što je električar. Ako angažujete izvođača radova, nemojte samo pretpostaviti da delite mišljenje; navedite svaki deo plana, a zatim nastavite da proveravate radove da biste bili sigurni da ste usaglašćeni.

Izrada plana u ranoj fazi procesa će u velikoj meri biti korisna vašem budžetu i izvođaču.

Pogledajte svoju dnevnu sobu u potpuno novom prirodnom svetlu

Ništa ne čini sobu prijatnijom od dnevne svetlosti. Unošenje više prirodnog svetla u vašu dnevnu sobu će maksimizirati prostor i učiniti ga većim. Dodavanje krovnih prozora u vaš plan renoviranja dnevne sobe je odluka koju nećete zažaliti!

Napravite novu ključnu tačku sa prirodnim svetlom

Imati fokusnu tačku u dizajnu enterijera će privući oko i dodati estetsku vrednost vašoj dnevnoj sobi. Sve što treba da uradite je da pogledate gore! Iznad sebe ćete pronaći zid sa neiskorišćenim potencijalom: vaš plafon! Stvorite fokusnu tačku koristeći prednosti ovog često zaboravljenog „petog zida“. Ugradite prelepe drvene grede, obojite plafon u akcentnu boju ili dodajte krovne prozore da biste stvorili drugačiju vrstu žarišne tačke u dizajnu.

Preobrazite svoj prostor dnevnim svetlom i preleimp pogledom na nebo postavljanjem krovnih prozora. Prirodno svetlo će istaći prave boje vaših zidova i nameštaja i animirati vaš prostor dok sunce menja položaj tokom dana.

3 razloga zašto ćete voleti krovne prozore u svojoj dnevnoj sobi

Prirodno svetlo jača naše zdravlje i blagostanje. Njegove obnavljajuće i transformativne moći ulepšavaju naše živote. Evo još 3 razloga zašto ćete voleti krovne prozore u svojoj dnevnoj sobi:

  • Funkcionalnost: Krovni prozori se postavljaju na vaš krov, omogućavajući prostoru da se igra sa vašom enterijerom bez blokiranja prirodnog svetla.

  • Manji račun za struju: Dnevno svetlo osvetljava vašu sobu besplatnom energijom, štedeći vam novac na računu za struju.

  • Kontrola svetla: Svetlo ili tamno? Imate potpunu kontrolu nad svojim VELUX krovnim prozorom kada ih upareni sa VELUX roletnima.

Pre nego što započnete renoviranje dnevne sobe, napravite listu svojih želja i potreba. Koristite svoju trenutnu dnevnu sobu kao polaznu tačku: šta vam se u njoj sviđa, šta želite da zadržite i šta želite da promenite?

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.