Iskoristite svoju spavaću sobu na najbolji način sa ovim idejama za preuređenje

Provodimo mnogo vremena u našim spavaćim sobama. To je mesto gde počinjemo i završavamo naš dan, kao i gde odmaramo svoja tela i umove. To znači da spavaća soba mora zadovoljiti mnoge potrebe.

Ako želite da preuredite svoju spavaću sobu, postoji mnogo stvari koje treba razmotriti. Sastavili smo listu ideja da biste započeli projekat renoviranja i maksimalno iskoristili svoju spavaću sobu.

Dizajnirajte spavaću sobu svojih snova

Postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir kada želite da preuredite svoju spavaću sobu. Kako bi trebalo da izgleda? Kako stvoriti optimalno okruženje za dobar san? Šta je sa budžetom? Da li možete da povećate preprodajnu vrednost vaše kuće renoviranjem spavaće sobe? Da bismo vam olakšali stvari, napravili smo listu stvari koje treba uzeti u obzir prilikom dizajniranja spavaće sobe iz snova.

Počnite tako što ćete napraviti listu svojih potreba i želja

Za spavaće sobe je dizajn enterijera sve: tkanine, boje, biljke i tapete. Mnogo toga se može uraditi sa preuređenjem, ali neke stvari zahtevaju opsežnije promene. Ako je vaša spavaća soba previše skučena ili mračna ili joj je potreban novi pod, razmislite o renoviranju spavaće sobe.

Počnite tako što ćete otkriti šta vam je važno u spavaćoj sobi. Šta je neophodno i u čemu možete napraviti kompromis? Neka lista vaših potreba i želja vodi vaš proces.

Izradite budžet i razmislite o uvećanju vrednosti prostora

Kada shvatite šta želite od preuređenja spavaće sobe, morate razmotriti budžet za renoviranje. Spavaća soba se često može osvežiti jednostavnim trikovima poput nove farbe i nameštaja. Međutim, ako želite da transformišete mali ili bazični prostor u luksuznu glavnu spavaću sobu, često je potrebno veliko renoviranje od strane stručnjaka. U zavisnosti od promena koje želite da napravite u svojoj spavaćoj sobi, trebalo bi da osmislite budžet rano u procesu kako biste vodili svoje izbore.

Ako krećete u veliko renoviranje spavaće sobe, razmislite o tome kako renoviranje može pomoći da se poveća ukupna vrednost kuće.

Investirajte u kvalitetne proizvode za vaš enterijer

Kada napravite listu onoga što zamišljate za renoviranje spavaće sobe, možete početi da razmišljate o dizajnu enterijera. Mnogi faktori igraju ulogu u mirnom noćnom snu; ulaganje u kvalitetne enterijere može napraviti razliku. Imamo nekoliko predloga kako da se dobro naspavate.

  • Pronađite dušek koji vam odgovara. Iako novi dušek može biti skupa investicija, on je od suštinskog značaja za vaš san.

  • Izaberite dobar jastuk. Uz dušek, jastuk je neophodan za dobar san. Zamolite svog lokalnog prodavca kreveta da vam pomogne da pronađete pravi jastuk.

  • Nova farba će ostaviti veliki utisak! Malo stvari može transformisati sobu kao svež sloj farbe. Izaberite boju koju smatrate umirujućom. Ovo će vam pomoći da dobijete mirniji noćni san.

Kada je moguće, ponovo koristite, reciklirajte i popravite ili kupite polovno.

Spavaća soba je mesto gde se resetujete - maksimalno iskoristite prirodno dnevno svetlo

Suprotno popularnom verovanju, nije mrak ono što nam pomaže da se mirno naspavamo; to je svetlo. Sunce pomaže u regulisanju našeg cirkadijanskog ritma i omogućava našim telima da znaju kada da spavaju i kada da se probude. Dopiranje prirodnog svetla u vašu spavaću sobu daje vašem telu dar uravnoteženog ciklusa.

Nemojte praviti kompromise sa prirodnom svetlošću i dobrom ventilacijom

Prirodno svetlo je puno obogaćujućih vitamina i blagodeti koji će pomoći cpri poboljšanju vašeg opšteg zdravlja i blagostanja. Stvorite dobro okruženje za spavanje u svojoj spavaćoj sobi pomoću krovnih prozora. Sa krovnim prozorima, ne morate toliko da brinete o problemima privatnosti, zbog ugla pod kojim su postavljeni. I možete održavati svoju spavaću sobu dobro provetrenom ceo dan i noć.

Razmislite o unutrašnjoj i spoljašnjoj vezi

Zamislite da ležite u svom krevetu i gledate u zvezde. Dobro zvuči? I mi tako mislimo. Otvorite svoj plafon prema zvezdanom nebu i uživajte u prelepim bojama izlaska sunca sa krovnim prozorima. Pozovite unutrašnju i spoljašnju vezu u svoju spavaću sobu za savršen početak i kraj dana!

Suprotno popularnom verovanju, nije mrak ono što nam pomaže da se naspavamo; već svetlo.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.