Koristite prirodno svetlo da osvetlite svoj dom

Prirodna sunčeva svetlost je jedan od svakodnevnih resursa koji zaista može napraviti pozitivnu razliku u vašem domu. Mnogo je mentalnih i fizičkih koristi od dobijanja prirodnog svetla u vašem domu.

Stvorite ambijent sa prirodnim svetlom

Prirodno svetlo je sva dostupna svetlost iz prirodnih izvora kao što su sunce ili mesec. Korišćenjem i uključivanjem prirodnog svetla u vašem domu kao primarnog izvora, možete stvoriti lep i topao ambijent u kojem će se svi osećati opušteno.

Istražite magiju krovnih prozora

Sunce tokom dana putuje po nebu. To znači da fasadni prozori mogu ograničiti količinu prirodnog svetla koje dopire do vas. Krovni prozor je jedan od najefikasnijih načina da unesete više dnevne svetlosti u vaš prostor. Dnevna svetlost odozgo može da prodre kroz vašu kuću, a svaki dan je drugačiji u zavisnosti od vremena.

Udahnite novi život malim sobama

Male sobe uvek mogu biti izazov za ulepšavanje. Podna lampa može zauzeti previše prostora, a plafonska lampa možda neće biti dovoljna. Krovni prozor može biti značajan izvor svetlosti otvaranjem veće površine koja bi hvatala prirodno svetlo.

Uverite se da planirate dovoljno dnevnog svetla

Ako ćete se upustiti u projekat renoviranja kuće, pobrinite se da to uradite kako treba – niko nikada nije žalio što ima „previše“ prirodnog svetla! Kao pravilo, vodite računa da vaše zastakljivanje bude jednako najmanje 20% površine poda prostorije koja se renovira. Takođe razmislite o planiranju dovoljnog broja krovnih prozora kako biste omogućili dobru i jednaku distribuciju svetlosti u prostoriji. Ne zaboravite – možete lako da kontrolišete ovo dnevno svetlo kada je to potrebno uz veliki izbor roletni.

Transformišite svoj svakodnevni život u zatvorenom prostoru

Da li želite da osvežite svoj dom? Sa povećanjem hibridnog rada, provodimo više vremena kod kuće nego ikada ranije. Zbog toga je neophodno imati sjajno životno okruženje. Jedan od načina na koji možete transformisati svoj svakodnevni život u zatvorenom prostoru je efikasno korišćenje krovnih prozora. Krovni prozori donose više prirodnog svetla u vaš dom.

Iskoristite pogodnosti svetlosti odozgo

Prirodno svetlo doprinosi oslobađanja hormona melatonina u telu. Melatonin je hormon koji nas čini umornim, tako da uključivanje više prirodnog svetla u vaš dom pomaže da imamo energiju tokom dana i bolje spavamo noću.

Stvorite harmoniju sa svojom okolinom

Krovni prozori povezuju vaš dom sa prirodnim okruženjem i unose svež vazduh. Ako u svoju dekoraciju uključite nekoliko velikih podnih biljaka, možete stvoriti osećaj harmonije koji će koristiti umu, telu i duši.

Dopunite svetlo svojim dekorom

Uverite se da vaša unutrašnja završna obrada i ukrasi savršeno odgovaraju prostoriji ispunjenoj svetlošću. Obojite zidove svoje spavaće sobe u umirujuće zeleno i plavo i gledajte kako jutarnja svetlost struji da vas nežno probudi. Idite na svetlije boje u zajedničkom životnom prostoru za živahnu i svetlu porodičnu sobu i vidite kako privlačni enterijer čini da svi žele da provode više vremena zajedno. Ne zaboravite da postavite svoje biljke tako da imaju dnevno svetlo koje im je potrebno tokom dana!

Korišćenjem i uključivanjem prirodnog svetla u vaš dom kao primarnog izvora, možete stvoriti lep i topao ambijent u kojem će se svi osećati opušteno.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.