Dizajnirajte svoju kućnu kancelariju uz pomoć dnevnog svetla

Nakon pandemije, rad od kuće je postao normalan način života za mnoge od nas. Čak i ako uživate u hibridnoj radnoj situaciji, naizmenično između kancelarije i kuće, od vitalnog je značaja da stvorite prijatan i opuštajući prostor za rad kada ste kod kuće. Najbolji način da to postignete je da obezbedite da vaš radni prostor ima puno prirodnog svetla.

3 razloga zašto bi trebalo da dizajnirate svoju kućnu kancelariju uz pomoć dnevnog svetla

Da li ste manje produktivni kada radite od kuće? Možda ne dobijate dovoljno prirodnog svetla. Dobro osvetljenje je ključno za svaku kućnu kancelariju. Prirodno svetlo ima višestruke prednosti i izvor je esencijalnih hranljivih materija. Pomaže vam da ostanete budni i može poboljšati vašu produktivnost.

Stolne lampe i plafonska svetla su odlične, ali ništa nije bolje od prirodnog dnevnog svetla.

Dnevno svetlo povećava vašu produktivnost

Dnevna svetlost ima višestruke prednosti, od kojih je najvažnija povećana produktivnost. Studije su pokazale da što više radimo na prirodnom svetlu, to imamo veći nivo energije u poređenju sa veštačkom svetlošću. Izlaganje dnevnoj svetlosti je, stoga, imperativ za podsticanje kreativnosti.

Postoje i brojne zdravstvene prednosti povezane sa prirodnim svetlom. U stvari, studija pokazuje da ako dobijemo 30 minuta sunčeve svetlosti dnevno, možemo bolje da se nosimo sa stresom i anksioznošću. Sveukupno poboljšanje vašeg opšteg blagostanja će povećati vašu sposobnost koncentracije i fokusiranja.

Vaš mozak će vam zahvaliti za dašak svežeg vazduha

Pravilna ventilacija je od vitalnog značaja za održavanje zdrave klime u zatvorenom prostoru. Svež vazduh ima mnoge prednosti: čini da se osećamo srećnije, jača naš imuni sistem i pomaže našem mozgu da bolje funkcioniše.

Izbegavajte naprezanje očiju boljim osvetljenjem

Veštačko svetlo je obično zatamnjeno plavom ili žutom bojom, dok prirodno svetlo obezbeđuje čisto, belo svetlo koje baca manje senki. Prirodno svetlo pomaže u našoj sposobnosti da jasno vidimo bez dodatnog naprezanja. Svako ko gleda u veštačko svetlo sa ekrana kompjutera zna da može da izazove veliki napor za naše oči. Naprezanje očiju je često povezano sa sindromom kompjuterskog vida (CVS), koji može izazvati nelagodnost. Istraživanja su pokazala da je moguće značajno smanjiti CVS uz veću izloženost prirodnom svetlu.

Izaberite prave prozore za svoju kućnu kancelariju

Prilikom odabira najboljeg rešenja dnevnog svetla za kućnu kancelariju treba uzeti u obzir mnogo faktora. Evo nekoliko saveta za stvari o kojima treba razmišljati...

VELUX krovni prozori na solarni i električni pogon

VELUX električni i solarni proizvodi mogu se lako otvoriti pomoću unapred uparenog zidnog prekidača uključujući senzor za kišu koji automatski zatvara krovni prozor kada počne da pada kiša. Nadogradite se uz VELUX ACTIVE sa NETATMO da biste upravljali prozorima sa svog telefona i automatski regulisali unutrašnju klimu (uključujući temperaturu i nivoe CO2) pomoću pametnog senzora unutrašnje klime.

Maksimalno povećajte svetlost u svom radnom prostoru uz pomoćna rešenja

Rešenje sa prozorom do prozora maksimizira svetlost u vašoj kućnoj kancelariji. Nudeći dva puta dnevnu svetlost nego jedan krovni prozor, potpuno će transformisati vaš radni prostor u svetao, privlačan prostor koji promoviše produktivnost i koncentraciju.

VELUX krovni balkon – odmorite se na svom balkonu

Izađite na svoj privatni balkon. Uzmite pauzu za kafu i udahnite svež vazduh uz VELUX krovni balkon. Povežite se sa spoljnim svetom i stvorite jedinstvenu kućnu kancelariju; rad od kuće nikada neće biti isti.

VELUX Roletne

Dodajte roletne koje nude fleksibilno osvetljenje i kontrolu nad vašom privatnošću. Birajte između 16 boja i različitih nivoa transparentnosti. Električne ili solarne roletne se preporučuju za krovne prozore van dohvata - i za krajnju udobnost.

VELUX ACTIVE sa NETATMO - kontrolišite prozore svoje kućne kancelarije sa našom aplikacijom

VELUX ACTIVE sa NETATMO je naša pametna, automatizovana kontrola unutrašnje klime za upravljanje vašim VELUX solarnim ili električnim krovnim prozorima i roletnama koristeći samo vaš telefon. VELUX ACTIVE prati temperaturu, vlagu i nivoe CO2 kako bi osigurao da se vaša soba redovno provetrava.

Stolne lampe i plafonska svetla su odlična, ali ništa nije bolje od prirodnog dnevnog svetla.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rešenja za dnevno svetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i unesete neuporedivu vrednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rešenja za proizvode povećati vrednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim delovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savetovanja, do konačne instalacije.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju.

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rešenja koja su dobra za vas i dobra za planetu.