Krovni prozor sa zaštitom od provala sa gornjim upravljanjem, GGL/GGU 70Q

Ojačana konstrukcija krovnog prozora pruža vašem domu dodatnu bezbednost

Provaljivanje kroz krovni prozor je izuzetno retko i zbog toga ne treba previše da brinete. Bilo bi pametno da razmislite o bezbednosnoj nadogradnji samo ako kosina i lokacija vašeg krovnog prozora omogućuju lak pristup provalnicima za siguran i neopažen rad.

GGL/GGU 70Q VELUX krovni prozor sa gornjim upravljanjem nudi najvišu klasu zaštite od provala na tržištu krovnih prozora (klasa 2 prema zahtevima zaštite i standarda za klasifikaciju EN 1627) i ima niz bezbednosnih karakteristika koje će pomoći da se odvrati svako ko pokušava da provali ili skine krovni prozor. Prozor GGL/GGU 70Q je vrhunski izbor kada se radi o krovnim prozorima sa zaštitom od provala. 

Značajne karakteristike zaštite od provala

1. Izuzetno jaka konstrukcija sa jakim, diskretnim bravama u ramu i krilu prozora čini prozor GGL/GGU 70Q izuzetno otpornim ali i estetski prijatnim.

3. Konstrukcija varijante GGU 70Q koja ne zahteva održavanje je dodatno ojačana zavrtnjima za ojačanje oko šarki.

5. Staklo je zalepljeno za krilo što sprečava da neko uđe na silu rastavljanjem sklopa prozorskog stakla.

2. U poređenju sa standardnim GGU prozorima, GGU 70Q ima izuzetno jako jezgro od termomodifikovanog drveta ispod bešavnog PU premaza.

4. Ključ je napravljen tako da stoji na ručki radi praktičnosti.

6. Drvena varijanta prozora GGL 70Q, dostupnog u beloj boji ili sa prozirnim lakom, ojačana je zavrtnjima za ojačanje u oblasti oko šarki i ekstradugim zavrtnjima za zaštitu od krađe u krilu ramu.

Poboljšana bezbednost sa VELUX rešenjima

Bezbednost je pitanje podizanja nivoa teškoća koje provalnik mora da savlada da bi dobio pristup vašem domu. Ako je nivo bezbednosti dovoljno visok, počinilac će biti obeshrabren i ostaviće vaš dom na miru.
 
Mora se reći da su šanse da se provala desi preko krovnog prozora izuzetno male. Provalnici više vole jednostavne i neupadljive načine pristupa kao što su fasadni prozor ili vrata od terase. Naravno, ako je lako pristupiti krovnoj površini, ako krov ima mali nagib i ako živite u izloženoj oblasti, šanse da privučete provalnika rastu i zato bismo vam preporučili jedan od naših bezbednosnih proizvoda, npr. novi VELUX krovni prozor sa zaštitom od provala.

Kako se postiže klasa 2 prema zahtevima za zaštitu od provala i standarda za klasifikaciju EN 1627

EN 1627 klasa 2 je najviša klasifikacija kada je u pitanju zaštita od provala koja može da se dobije na tržištu krovnih prozora. Ovo se postiže kroz implementaciju brojnih bezbednosnih karakteristika koje čitavu konstrukciju prozora čine izuzetno jakom i otpornom na najčešće načine pokušaja provale. Jedna značajna karakteristika je upotreba laminiranog bezbednosnog stakla koje je u skladu sa bezbednosnim standardom EN 356 klase P4A – standardom za ispitivanje i klasifikaciju zaštite od manuelnog napada. Klasa P4A znači da staklo može da izdrži efekat udara čelične kugle od 4,1 kg koja se tri puta spušta direktno na površinu sa visine od devet metara. Zaštita od provala klase 2 prema standardu EN 1627 zahteva klasifikaciju stakla P4A po standardu EN 356.


Da li ste spremni za kupovinu?