Bez funkcionalnog daljinskog upravljača

U ovom članku je prikazano kako da resetujete proizvode kako bi bilo moguće da ih otkrijete i dovršite postavljanje nove upravljačke jedinice VELUX Touch.

Pripremite proizvode koje želite da nova upravljačka jedinica VELUX Touch otkrije.
VAŽNO: Sledite jedan od postupaka opisanih u nastavku, u zavisnosti od vaše situacije.

Novoinstalirani proizvodi bez uparenih upravljačkih jedinica

 1. Uparite kontrolni prekidač koji ste dobili uz proizvod sledeći uputstva priložena uz instalirani VELUX proizvod.
 2. Vratite se na upravljačku jedinicu VELUX Touch da biste ponovo pokrenuli dodavanje proizvoda sledeći uputstva za kontrolni prekidač.

Instalirani proizvodi sa oštećenom (ili izgubljenom) upravljačkom jedinicom

 1. Nažalost, morate da resetujete svaki proizvod da biste izbrisali sva prethodna uparivanja upravljačkih jedinica. To je potrebno jer stara uparivanja blokiraju nova. Ponovite postupke opisane u nastavku za sve svoje proizvode:
  • Električni i solarni prozori/otvarači: ručno otvorite prozor i lagano nagnite motor nadole da biste pronašli dugme RESET (svetlosivo dugme). Pritisnite i zadržite dugme RESET sve dok lanac motora ne počne da se brzo pomera. To pomeranje označava ispravno resetovanje motora.
  • Ožičene spoljašnje roletne/spoljne mrežice: resetovanje se automatski obavlja resetovanjem motora.
  • Solarne roletne/spoljne mrežice: ručno otvorite prozor i uklonite krajnji desni poklopac gornjeg kućišta dodatka (pogledajte uputstva priložena uz dodatak). Pritisnite i zadržite dugme RESET sve dok proizvod ne počne da se brzo pomera gore-dole. To pomeranje označava ispravno resetovanje motora. Ponovno postavite krajnji poklopac gornjeg kućišta.
  • Ožičene roletne: resetovanje se automatski obavlja resetovanjem motora.
  • Solarne roletne: povucite ravni prekidač za resetovanje ispod motorne jedinice roletne nadesno i zadržite ga sve dok roletna ne počne da se brzo pomera gore-dole. To pomeranje označava ispravno resetovanje motora.
 2. Vratite se na upravljačku jedinicu VELUX Touch kako biste dovršili otkrivanje i instalaciju proizvoda.

Napomena: prenos proizvoda mora biti dovršen u roku od najviše 2 minuta.