Prijavite se za međunarodnu VELUX nagradu za arhitekte

VELUX poziva sve arhitekte, koji su u toku 2018. i 2019. radili na projektima koji sadrže krovne prozore i/ ili svetlosne tunele za ravne i kose krovove, da se prijave za ’’Bringing light to life’’ VELUX nagradu.

’’Bringing light to life’’ nagrada postoji već šest godina u Bugarskoj, a od prošle godine u 3 kategorije takmiče se i arhitekte iz sledećih zemalja: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Turska.

Kako su prirodna svetlost i svež vazduh bitni za zdrav prostor u kome živimo, VELUX želi da motiviše arhitekte širom regiona i pokrene na kreativnost u projektnim rešenjima koja sadrže krovne prozore i/ ili svetlosne tunele, bilo da se radi o novim projektima ili renoviranju starih. Zainteresovani se mogu prijaviti u tri kategorije:

  1. Porodične kuće
  2. Rezidencijalni/ javni objekti
  3. Renoviranja

Kako će vizualizovani projekti prilikom ocenjivanja imati prednost, pozivamo zainteresovane da tokom prijave pošalju i 3D nacrt, kao i detalje o projektu.

Tokom prošlogodišnjeg takmičenja, arhitekte iz Srbije su odnele nagrade u 2 kategorije, pa ovim putem želimo da vas podstaknemo i na inovativna i originalna rešenja, za ravne i kose krovove.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 10. decembra 2019. u ponoć.

Vaše radove možete prijaviti ovde, a sam proces registracije na oduzima mnogo vremena.

Žiri, sastavljen od članova iz svih zemalja učesnica,  će tokom januara 2020. godine ocenjivati radove, a pobednici će biti proglašeni u februaru 2020. godine na ceremoniji u Beogradu.

Sve detalje, kao i prijavljene i pobedničke radove tokom prethodnih godina, možete pronaći na zvaničnom sajtu: https://bll.velux.com/en/

Čekamo vaše prijave! Srećno!