REŠENJA ZA ODRŽIV ŽIVOT:

Naši krovni prozori mogu da doprinesu boljem i zdravijem zatvorenom prostoru za generacije koje dolaze. Izgrađeni su da traju i napravljeni su od sertifikovanog drveta. Poslednjih 80 godina, od našeg nastanka, uvek smo nastojali da poboljšamo naše krovne prozore i da napravimo proizvode koji su korisni za društvo. Ali mi to možemo još bolje.

Zato smo sebi postavili neke ambiciozne ciljeve. Do 2041. godine postaćemo Lifetime Carbon Neutral dok ćemo pospešivati održivost naših proizvoda. Dodaćemo nove funkcije i nadograditi materijale koji se koriste da bi naši krovni prozori bili pametniji i imali što manju emisiju ugljen-dioksida. Tako da će 2030. godine VELUX krovni prozor sadržati 50% manje CO2 a njegova ambalaža neće sadržati plastiku i biće napravljena od jednoobraznog materijala koji se može 100-postotno reciklirati.

Zašto? Zato što je to u našoj prirodi.

WWF i The VELUX Group

U saradnji sa organizacijom WWF (World Wide Fund for Nature), otklonićemo svoje dosadašnje emisije C02 putem konzervacije šuma. Takođe ćemo smanjiti buduće emisije C02 iz svog celokupnog lanca aktivnosti, u skladu sa ciljevima smanjenja od 1,5˚C propisanim Pariškim sporazumom o klimi.

Ovaj projekat smo globalno nazvali Lifetime Carbon Neutral.


Korak ka izlasku iz ugljenične zone

„Posvetili smo se tome da do 2041. postanemo Lifetime Carbon Neutral kompanija, tako što ćemo otkloniti 100-godišnju emisiju CO2 i smanjiti svoj budući ugljenični otisak.“

– Dejvid Brigs, izvršni direktor VELUX Group

Projekti sa organizacijom WWF posvećeni obnavljanju i očuvanju šuma kako bi se otklonio ugljenik
 Obavezujemo se da ćemo smanjiti buduće emisije da bismo ispunili smernice Pariskog sporazuma o klimi od 1,5°C
WWF i The VELUX Group