Promena je dobra. Ona je alat koji nam pomaže da vidimo stare stvari u novom svetlu. Ponekad možete razmišljati o malim prilagođavanjima u svom domu. Ona nisu samo praktična, već i čine da se osećate udobnije kod kuće. Pogledajmo sada vaše potkrovlje iz druge perspektive. Da li ste znali da u njemu možete poboljšati kvalitet zatvorenog prostora.

Da li ima dovoljno dnevne svetlosti? Ako niste sigurni, pitajte arhitektu ili proverite naše veb stranice. Nedostatak dnevne svetlosti se lako može rešiti dodavanjem novih krovnih prozora ili njihovom kombinacijom sa vertikalnim prozorima. Da li vidite mrlje na svojim zidovima? Prefarbajte ih. Ne osećate se baš prijatno? Donesite neke kućne biljke i dekorativne objekte; ili zamenite stari kauč.

Jednostavnije je nego što mislite. Zamislite renoviranje potkrovlja kao svoj novi DIY projekat. A ako se pitate kada da počnete, trebalo bi da znate da nikada nije bilo bolje vreme nego danas.

Četiri prednosti mikro dodira

1. Povećana površina prozora

Ako osećate da u vašem potkrovlju nedostaje dnevnog svetla, postoji jednostavan način da rešite ovaj problem. Šta kažete na dodavanje izvora dnevne svetlosti? Možda biste želeli da razmislite o ugradnji krovnih prozora. Da li ste znali da postavljanje krovnog prozora traje samo dva sata? Idealnom osvetljenju doprinosi raspored prozora u prizemlju i na spratovima, koje može da poboljša količinu dnevne svetlosti u kući i do 40%. Ugradnja prozora sa odličnom toplotnom izolacijom može vam pomoći i pri uštedi energije.

2. Hibridni ventilacioni sistem

Hibridni ventilacioni sistem je efikasno rešenje za ventilaciju. Kombinuje mehaničku i prirodnu ventilaciju automatizacijom prozora i grejanja. Leti, prozori i prostor iznad stepeništa se koriste za prirodno hlađenje zgrade, na primer, korišćenjem efekta slaganja za efikasnu razmenu vazduha. Zimi, mehanička ventilacija pomaže u održavanju dobrog kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i smanjenju nivoa vlage.

3. Dinamična zaštita od sunca

Spoljna zaštita od sunca pruža zaštitu od pregrevanja. Smanjuje pregrevanje unutrašnjosti leti i obezbeđuje udobnost tokom celog dana i kroz sva godišnjih doba. Da li ste znali da korišćenje spoljne zaštite od sunca može smanjiti unutrašnju temperaturu tokom leta? Ugradnja roletni protiv toplote pomaže u smanjenju buke tokom kišnih noći. Roletne za zatamnjenje pružaju potpuni mrak koji takođe pomaže da se postigne bolji kvalitet sna.

4. Pametna kuća

Imati pametni dom nije popularan i praktičan za samo zauzete porodice. Inteligentni sistemi čine život u zdravom domu samo malo lakšim. Instaliranje senzora koji mere temperaturu, vlagu i nivoe CO2 je veoma jednostavno i pomaže vam da pratite kvalitet vašeg okruženja. Pomoću aplikacije možete da kontrolišete kretanje svojih krovnih prozora, naredite im da provetravaju, da se zatamne ili da se zatvaraju u slučaju kiše.

"Znali smo da želimo da koristimo VELUX krovne prozore s obzirom na reputaciju brenda za kvalitet i izbor proizvoda.

Patrik, vlasnik kuće

Installer installing a new VELUX roof window on a roof with black tiles.

Zainteresovani ste za različite prostorije za vaš projekat?