{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Velika Britanija spada među zemlje u kojima postoje hiljade varijacija kuća u nizu. Radbruk Vilidž, novo naselje kompanije Floreat Homesa, profesionalnog graditelja kuća sa tog područja, sadrži nekoliko vrsta. Radbruk Vilidž je okružen parkovima, nedaleko od centra Šruzberija.

Raskošni vrt okružuje svaku kuću u naselju. Radbruk Vilidž stapa se elegantno sa susedstvom zahvaljujući diskretnim, tradicionalnim formama obloženim crvenim ciglama i dvovodnim krovovima, koje ljudi vole zbog svog prijatnog izgleda.

Da bi ostao konkurentan na tržištu nekretnina, Floreat Homes morao je da osmisli koncepte koji zadovoljavaju potrebe porodica koje se stalno razvijaju i nove oblike zajedničkog života.

Kuća ima tri spavaće sobe slične veličine, svaka ima oko 12 kvadratnih metara, što omogućava mnoštvo namena. Jedna se nalazi u prizemlju pored kupatila i može se preurediti kako bi se dobio zaseban ulaz. Dnevni boravak nije povezan ni sa jednim drugim prostorom, što omogućava puno fleksibilnosti u korišćenju. Najveća prostorija u kući je kuhinja sa trpezarijom. Zasvođeni plafon i njime dobijena raskošna visina prostorije daju prostoru prijatan, svetao izgled koji velikim, dugačkim prostorijama često nedostaje.

Kuće u nizu u Šruzberiju sa prozorima VELUXProjektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

S obzirom da se iza kuhinje nalazi praktična ostava, krovni prozori su bili najbolje rešenje za pružanje optimalne količine prirodnog svetla tamo gde je najpotrebnije. Krovni prozori posebno su prikladni u područjima sa kišnom klimom jer propuštaju najmanje dvostruko više svetla od vertikalnih prozora iste veličine. Osim toga, koriste se za provetravanje cele prostorije.

Racionalni raspored ima i neke druge luksuzne karakteristike. Kupatilo opremljeno krovnim prozorom VELUX i svetlom obasjano stepenište čine kuću većom i prozračnijom. Činjenice potvrđuju izgled: strateško pozicioniranje prozora obezbeđuje optimalnu izmenu vazduha u kući, čineći je ne samo udobnom, već i zdravom.

Slika

Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Svaki kvadratni metar prizemlja koristi se optimalno i omogućava maksimalnu fleksibilnost.

Krovni prozor iznad stepenica osvetljava samo središte kuće, područje kome obično nedostaje dnevna svetlost. Kompaktni prvi sprat sastoji se samo od onoga što je apsolutno neophodno – dve spavaće sobe i kupatila.

Ali to je daleko iznad proseka zahvaljujući svetlom, raskošnom i modernom kupatilu.

VELUX proizvodi koji se koriste u ovom slučaju
VELUX electric roofwindow GGU
Detalji o proizvodu

Detalji projekta

Projekat: Kuće u nizu
Lokacija: Šruzberi, Ujedinjeno Kraljevstvo 
Arhitekta: Floreat Homes
Godina: 2019.
Fotografije: Torben Eskerod