Kompanija VELUX je postala članica Saveta zelene gradnje Srbije

SAVET ZELENE GRADNJE SRBIJE – SrbGBC je članska, nacionalna, neprofitna i nevladina, organizacija. Članovi Saveta su društveno orijentisane i odgovorne kompanije, akademske institucije, javna preduzeća i stručnjaci sa istom Vizijom zelene – održive gradnje.

Kako kao kompanija delimo sličnu misiju i viziju, drago nam je da zajedno možemo uticati na podizanje nivoa nacionalne svesti o visoko efikasnim praksama gradnje koje su održive i isplative. 

Kompanija VELUX gotovo 80 godina usmerena je na stvaranje zdravijeg životnog ambijenata u zatvorenom prostoru, dovodeći svež vazduh i dnevnu svetlost u domove širom sveta. Osnovana daleke 1942 godine u Danskoj, svoje poslovanje danas obavlja u preko 40 zemalja. VELUX Srbija doo, kao deo VELUX grupe, na tržištu je prisutna od 1997. i kupcima u Srbiji nudi širok spektar visoko kvalitetnih i energetski efikasnih proizvoda i rešenja kako za kose tako i za ravne krovove.

Kao svetski lider u proizvodnji i prodaji krovnih prozora u svom proizvodnom programu nudimo i različita rešenja za zaštitu od toplote kao i za regulaciju količine dnevne svetlosti. Kao poseban segment razvili smo prozore i rešenja za ravan krov.

S obzirom na podatak svetske zdravstvene organizacije da danas 90% svog vremena provodimo u zatvorenom, održavanje dobrog kvaliteta vazduha u prostorijama u kojima boravimo je važnije nego ikad. U tu svrhu kompanija VELUX je 2018. godine lansirala VELUX ACTIVE pametni sistem, koji obezbeđuje automatsku kontrolu unutrašnje klime uzimajući u obzir tri parametra: temperaturu, vlažnost vazduha i nivo CO₂. Sistem automatski reguliše otvaranje i zatvaranje krovnih prozora, unutrašnjih i spoljašnjih roletni pružajući prijatan ambijent i zdravu unutrašnju klimu. 

Strategija na koji smo posebno ponosni i koja nas svrstava među retke kompanije na svetu je strategija održivosti 2030. pod nazivom „It’s our nature”. Pokrenuta 2020. godine, predstavlja desetogodišnje transformaciono putovanje tokom kojeg ćemo otkloniti svoje dosadašnje emisije CO₂ da bismo do svoje 100. godišnjice 2041. godine dostigli ugljeničnu neutralnost.

Unapred se radujemo zajedničnoj saradnji i novim projektima sa Savetom zelene gradnje Srbije.