JEDAN POGLED I ZNAĆEŠ ŠTA ŽELIŠ 

Dodavanje krovnih prozora vašem potkrovlju transformisaće vaše potkrovlje kao što nikada niste mogli ni zamisliti. Unapredite svoj životni prostor uz VELUX i smanjite svoje račune za energiju! Kako?

Svi VELUX krovni prozori su energetski efikasni i dobro izolovani, sa niskom toplotnom propusnosti. Dodavanjem naših visokokvalitetnih krovnih prozora, imaćete dovoljno prirodne sunčeve svetlosti, pa ćete uštedeti na računima za struju.

Ukoliko kupite VELUX krovne prozore zajedno sa roletnama možete uštedeti još više! Dodajte spoljne i unutrašnje roletne koje obezbeđuju toplotnu izolaciju i one će vam smanjiti troškove grejanja u zimskom periodu. U međuvremenu, spoljne roletne i roletne za zaštitu od toplote održavaće vaše prostorije udobno hladnim tokom leta, štedeći vam novac koji trošite na klima uređajima. Da li ste spremni da napravite dobar posao i transformišete svoj dom?

JEDAN POGLED
I ZNAĆEŠ ŠTA ŽELIŠ

Pitanja i odgovori o solarnim panelima i krovnim prozorima

Kolika udaljenost treba biti između krovnih prozora i solarnih panela?

Iznad krovnog prozora potrebno je ostaviti najmanje jedan red crepa, a ukoliko je iznad prozora red rezanog crepa, treba zadržati dva reda. Sa svake strane prozora ili kombinacije prozora treba biti po jedan crep razmaka (30-50cm)

Zašto je potrebno držati razmak 30–50 cm ili čak 70 cm između krovnih prozora i solarnih panela?

Ključna stvar je osigurati pravilan odvod vode, tako da kišnica ima slobodan put za oticanje sa panela bez savijanja preko vrha prozora. Osiguravanje odgovarajućeg razmaka takođe je ključno za održavanje, popravke i ugradnju, ili čak zamenu krovnog/ih prozora/a ukoliko je potrebno, bez da se uklanjaju solarni paneli, budući da se krovni materijal mora ukloniti u neposrednoj blizini prozora. Osim toga, postoje dodatni proizvodi koji su veći od same površine prozora, kao što su spoljne roletne koje se protežu 15 cm preko gornje, i po 5 cm sa svake strane krovnog prozora.

Da li se može desiti da sneg, koji klizi sa solarnih panela, ošteti krovne prozore ili spoljne roletne?

Solarni paneli tokom rada stvaraju malu količinu toplote. Sneg koji pada na ploče se topi i sklizne vrlo brzo. U slučaju da se ispod panela nalaze krovni prozori, sa ili bez spoljnih roletni, nastale ledenice ih mogu oštetiti. Iż tog razloga se preporučuje ugradnja linearnog snegobrana između krovnih prozora i solarnih panela.